• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Kategorie: Obecné

Bezlepková strava – mýtus nebo pomocník při hubnutí?

Kategorie: Obecné | přidáno: 13.09.2020

Bezlepková strava je primárně určená pro osoby trpící celiakií nebo různými formami nesnášenlivostí lepku. V posledních letech však začala být tato forma stravování oblíbená i u řady zdravých lidí, kteří si od toho slibují úbytek nadbytečných kil. Spoustu lidí tak vyřazuje lepek ze stravy bez ohledu na to, že nemají žádné zdravotní problémy, přestože ani nevědí,…

Stravování při diabetu 1.typu

Kategorie: Obecné, Odborné | přidáno: 31.08.2020

V současné době rozlišujeme dva hlavní typy cukrovky a to 1. a 2. typu. S diabetem 2. typu se setkáváme v posledních letech stále častěji, jelikož bývá spojován s vyšším věkem, nadváhou, špatnými stravovacími návyky a nízkou fyzickou aktivitou. Diabetes 1. typu však nebývá spojován s obezitou a často postihuje i mladší generaci. Tento typ…

Nejčastější chyby při nízkosacharidovém stravování aneb proč nehubneme

Kategorie: Obecné | přidáno: 26.08.2020

Nízkosacharidové neboli Low Carb (LC) stravování je pravou volbou pro všechny, kteří se snaží zhubnout, zlepšit si fyzickou či psychickou kondici anebo zmírnit zdravotní obtíže. Tento způsob stravování jsme si oblíbili hlavně proto, že účinky na sobě pozorujeme velmi rychle, a hlavně fungují na každého. Někdy se nám však může stát, že během dodržování tohoto…

Meloun – oblíbené letní osvěžení

Kategorie: Obecné | přidáno: 21.08.2020

Většina lidí si léto bez melounu nedovede vůbec představit. Tato oblíbená letní pochoutka nás dokáže skvěle osvěžit a dodat tělu potřebnou hydrataci. Tím se stala velmi oblíbenou potravinou po celém světě. Lze si ale s konzumací melounů udržet štíhlou linii? Mnohé z nás možná překvapí, že navzdory jeho sladké chuti nespadá meloun pod ovoce, ale…

Stravování v horkých letních dnech

Kategorie: Obecné | přidáno: 19.08.2020

Nástup letních dnů mnohé z nás nabádá ke změně jídelníčku. Málokdo dostane v horkém počasí chuť na kachnu s knedlíkem, guláš nebo smažený řízek. Podvědomě se tímto naše tělo vyhýbá vydatným pokrmům, které dlouho trávíme a po kterých se dostaví únava a ztráta energie. Letní sezóna nám nabízí široké spektrum potravin, které jsou méně náročné…

Proč se potíme a jak tomu předcházet?

Kategorie: Obecné | přidáno: 10.08.2020

Příchod prvních letních dnů s sebou pro mnohé z nás nese kromě slunečného počasí i jednu nepříjemnost a tou je nadměrné pocení. Mnohdy je míra pocení vyšší, než je pro nás a naše okolí snesitelné. V určité míře pocení k životu potřebujeme, jelikož chrání naše tělo před přehřátím. Tímto způsobem odchází z těla odpadní látky,…

Jak na zdravé grilování?

Kategorie: Obecné | přidáno: 04.08.2020

Léto se často nese ve znamení různých společenských aktivit, na kterých nechybí grilování. Tento způsob úpravy jídla je v letním období velmi oblíbený, jelikož si ho všichni spojujeme s příjemnými věcmi jako je pobyt venku, posezení s přáteli a spoustu dobrého jídla. Málokdo si však uvědomuje, že grilování patří k těm nejméně zdravým úpravám stravy….

Letní nástrahy

Kategorie: Obecné | přidáno: 29.07.2020

Příchod horkých letních dnů pro mnohé z nás znamená trávení více času u vody, grilování s přáteli, dlouhé letní noci a dovolenou u moře. Většina těchto aktivit bývá spojována s určitými stravovacími letními nástrahami, které v jiném období roku zařazujeme do jídelníčku jen velmi zřídka. Ještě před létem se na poslední chvíli snažíme shodit pár kilo do plavek,…

Rostlinné alternativy masa

Kategorie: Obecné | přidáno: 15.06.2020

Bílkoviny můžeme najít jak v živočišných, tak v rostlinných potravinách. Každý zdroj má své výhody. Živočišné bílkoviny jako jsou ryby, maso, vejce a mléčné výrobky obsahují tzv. esenciální aminokyseliny, které si tělo neumí vytvořit a které je třeba přijímat stravou. Živočišné bílkoviny také obsahují spoustu důležitých minerálů jako je železo, zinek a vitamín B12. Pro…

Kolikrát denně máme jíst?

Kategorie: Obecné | přidáno: 11.06.2020

V dnešní době se po celém světě vedou diskuze o tom, jaký by měl být počet porcí jídla každý den. Mnohdy se v názorech neshodují ani nutriční odborníci. Někteří uvádějí, že je třeba jíst každé 2-3 hodiny a docílit tím 6-7 porcí denně, jiní naopak tvrdí, že postačí jíst jen 2x denně. Co je ale…

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.