• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Proč se potíme a jak tomu předcházet?

Příchod prvních letních dnů s sebou pro mnohé z nás nese kromě slunečného počasí i jednu nepříjemnost a tou je nadměrné pocení. Mnohdy je míra pocení vyšší, než je pro nás a naše okolí snesitelné. V určité míře pocení k životu potřebujeme, jelikož chrání naše tělo před přehřátím. Tímto způsobem odchází z těla odpadní látky, kterých se náš organismus zbavuje. V klidovém režimu vyprodukuje člověk až jeden litr potu denně. V teplých letních dnech se však míra pocení zvedá.

Na zvýšené pocení má vliv kromě horkého prostředí i mnoho dalších faktorů – onemocnění štítné žlázy, hormonální nerovnováha, léky a samozřejmě také obezita. Jak však nadměrnému pocení předcházet, abychom neobtěžovali naše okolí nepříjemným odérem?

Pitný režim

Rozhodně bychom neměli omezit pocení tím, že začneme málo pít. Pitný režim je pro termoregulaci velmi důležitý. Měli bychom se však vyvarovat pití přechlazených nápojů. Pokud je naše tělo přehřáté, příjem studených nápojů vyvolává v těle teplotní šok, což velmi dobře hraje do karet bakteriím a následnému rozvinutí např. angíny. Mnohem přirozenější je pro organismus čistá neperlivá voda kolem 16°C. V létě je přínosné zařadit i minerálky s vyšším obsahem sodíku nebo chloridů, které na sebe v těle váží více vody a organismus se pak tolik nepotí. Do vody je možné přidat pro osvěžení limetku, mátu nebo salátovou okurku.

Svěží potraviny bohaté na vodu

Zelenina a ovoce obsahují kolem 90% vody. V letních dnech je nabídka těchto potravin opravdu velká. Zeleninu je vhodné zařadit do všech pokrmů a ovocem můžeme vyzdobit osvěžující drinky. Vysoký obsah vody mají také jogurty, kefíry nebo polévky, a to včetně těch studených.

Vitamíny a minerální látky

V boji proti pocení jsou vitamíny skupiny B a C výborným pomocníkem. Z minerálních látek je nutno uvézt hořčík a vápník. Obzvlášť nedostatek hořčíku přispívá k vyššímu pocení včetně doprovázejícího tělesnému pachu. Pokud tedy přijímáme ve stravě těchto látek málo, měli bychom je suplementovat v tabletkách.

Čemu se vyvarovat?

Překyselené tělo je více cítit nepříjemným zápachem, proto bychom měli omezovat potraviny způsobující překyselení organismu (cukr, bílá mouka, bílé pečivo, alkohol, káva, mléko, solené, grilované a uzené potraviny). Vyhnout bychom se měli i potravinám, které organismus zahřívají a tím způsobují nadměrné pocení a nepříjemný zápach (cibule, česnek, zázvor, anýz, chilli). Omezit bychom měli také nadměrnou konzumaci živočišných bílkovin (maso, vejce), které při větším příjmu vedou k přemnožení hnilobných bakterií ve střevech.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.