• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Stravování v horkých letních dnech

Nástup letních dnů mnohé z nás nabádá ke změně jídelníčku. Málokdo dostane v horkém počasí chuť na kachnu s knedlíkem, guláš nebo smažený řízek. Podvědomě se tímto naše tělo vyhýbá vydatným pokrmům, které dlouho trávíme a po kterých se dostaví únava a ztráta energie. Letní sezóna nám nabízí široké spektrum potravin, které jsou méně náročné na trávení, osvěží nás a nezatíží naše tělo. Po kterých potravinách bychom měli v létě sáhnout a na které dávat naopak pozor?

Sezónní ovoce

Ovoce patří mezi významné zdroje vlákniny, vitamínu C a antioxidantů. V létě je ovoce cenově dostupnější a chutnější než v jakémkoliv jiném roční období. Ovoce je bohaté na vodu a vlákninu, ale také na jednoduché cukry, které zvyšují jeho energetickou hodnotu. Proto bychom jeho příjem neměli přehánět. Rozhodně bychom ho ale neměli vynechávat. Ideální příjem je kolem 200-300g denně a to především v ranních a dopoledních hodinách. Méně sladší druhy ovoce (borůvky, maliny, rybíz) můžeme zařadit i v odpoledních hodinách např. do jogurtu.

Zelenina

Zeleninou oproti ovoci nemusíme vůbec šetřit. Denně bychom měli zkonzumovat 500g zeleniny. V létě si můžeme připravovat nejrůznější zeleninové saláty v kombinaci např. s luštěninami, sýrem, tofu či rybou. Zeleninových pokrmů je celá řada. Pro osvěžení můžeme vyzkoušet např. polévku z rozmixovaných okurek se zakysanou smetanou nebo studené španělské gaspacho z mixovaných rajčat. Ve večerních hodinách je však již vhodnější variantou zařazení teplé zeleniny (grilované, dušené, pečené) v kombinaci s lehčí bílkovinou (plátek krůtího masa nebo ryby).

Zakysané mléčné výrobky

Mléčných výrobků bychom se v létě neměli zříkat. Nejenže obsahují velké množství vody, ale zároveň jsou bohaté na bílkoviny, vápník a probiotika, které zlepšují střevní mikroflóru. Obzvlášť zákysy, jogurty, tvarohy, můžou v kombinaci s ořechy, semínky, ovocem, posloužit jako skvělá svačinka.

Ryby a libová masa

Na příjem bílkovin bychom neměli zapomínat ani v létě. Jelikož jsou však těžší na trávení, vybíráme takové druhy, které náš trávicí trakt příliš nezatíží. Nejíme je proto samostatně, ale kombinujeme např. se zeleninou. Rozhodně nesáhneme vedle, pokud si k letní večeři dopřejeme např. zeleninový salát s jakoukoliv rybou. Z masa pak vybíráme libové druhy krůtího nebo kuřecího.

Dostatečné množství tekutin

V období vyšších teplot je tělo náchylné k dehydrataci více než kdy jindy. Mnozí z nás mají tendence pít v letním období ledové nápoje, ty však můžou být pro tělo velkým šokem. Teplota nápojů by neměla klesnout pod 16°C. Nejpřirozenější je pít čistou neperlivou vodu. Vynikající volbou jsou však i domácí limonády připravené např. z vody, vymačkaného citronu nebo jiného ovoce, lístků máty či meduňky.

 

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.