Patříte mezi lidi, kteří si nedokáží jídlo bez dochucovadel představit? Nadměrné používání dochucovadel se nedoporučuje z důvodu vysokého obsahu energetické hodnoty a mnohdy i soli. Také zbytečně ničí přirozenou chuť jídla. Nicméně se jich rozhodně nemusíme vzdávat a vyřazovat je z našeho jídelníčku. V malé míře si je příležitostně dopřát můžeme, avšak za předpokladu, že…
V dnešní době nenajdeme domácnost, která by v ledničce neměla máslo nebo margarín. Naše společnost je rozdělena na dva světy. Jedna část je zastánce másla, jakožto přírodnějšího produktu. Druhá část populace se naopak přiklání k margarínům kvůli obsahu prospěšnějších tuků na základě různých klinických studií. Jedni vyzdvihují lepší chuť másla, druzí naopak snadnou roztíratelnost margarínů….
Pálení čarodějnic je svátkem, kdy se s přáteli sejdeme u velkého ohně, bavíme se, jíme a pijeme. Vlivem současné pandemické situace zřejmě proběhnou oslavy čarodějnic jen v rodinném kruhu. To nic nemění na tom, že si většina z nás neodepře tradiční opékání špekáčků a zapije to velkým douškem piva. Co však na to naše tělo?…
V obchodech nalezneme nespočetné množství pečiva, které nás láká svou vůní, chutí, barvou a také konzistencí. Přestože spousta lidí si je vědoma, že bychom měli preferovat pečivo celozrnné, většina z nás má problém tento druh rozpoznat. Některé druhy pečiva se svou barvou tváří jako zdravé. Pokud k němu navíc výrobce přidá název „cereální“, podlehneme marketingovému triku, přičemž…
Když se řeknou proteiny, spousta lidí si představí látky, které jsou spojeny s nápoji určené pro sportovní výživu. Protein je však pouze cizí název pro slovo bílkovina. Bílkoviny mají v našem jídelníčku společně se sacharidy a tuky nezastupitelnou roli. Bílkoviny jsou pro naše tělo velmi důležité, jelikož tvoří základní stavební kámen nejen svalů, ale také celého těla….
Každý z nás jistě zná pohádku Sůl nad zlato. Sůl je pro naše tělo velmi důležitá a nepostradatelná. Sůl nejenže dodává našemu jídlu chuť, ale také je složena ze sodíku a chloru, což jsou látky zcela nezbytné pro chod našeho těla. Avšak všeho moc škodí a také není sůl jako sůl. Na trhu můžeme narazit…
Čím dál tím více lidí trápí problémy spojené s trávením. Jedná se především o nadýmání, plynatost, nafouklé bříško, zácpa, průjem, říhání a pálení žáhy. Potíže s trávením mívá na svědomí nejčastěji špatná strava, nízký příjem tekutin a nedostatek pohybu. Někteří lidé často při těchto příznacích zkouší všelijaké praktiky v podobě léků a projímadel, ale mnohdy…
Nadváhu nebo obezitu nesignalizuje pouze vysoká hmotnost, ale také nahromadění tuku v určitých tělesných partiích. Když se rozhodneme pro hubnutí, většinou to bývá právě s estetických důvodů, kdy se snažíme zbavit viditelných faldíků. V našem těle se ale vyskytují i tuky, o kterých nemusí vědět ani poměrně štíhlí lidé, a které nám dokáží způsobit relativně…
K nejúčinnějšímu hubnutí dochází s nástupem jara, kdy se příroda probouzí a tělo má větší tendenci zbavovat se po zimě přebytků. Společně se zdravým stravováním můžeme využít sílu bylinek, které naši snahu o hubnutí podpoří. Bylinky nám pomohou pokrmy nejen skvěle dochutit, ale také obsahují látky, které nám podpoří zrychlení metabolismu a stimulují spalování tuků….
Většina lidí se rozhodne začít hubnout na začátku roku v období zimních měsíců. Jistě někteří zpozorovali, že shazování kil v době, kdy je venku ještě zima, není úplně jednoduché. Přes zimu funguje naše tělo v jakémsi úsporném režimu, kdy odpočívá. Metabolismus není tak výkonný a náš organismus má tendence tuky spíše kumulovat, než se jich…
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací
* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.
Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.