• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Využijte jarní energii k hubnutí

Většina lidí se rozhodne začít hubnout na začátku roku v období zimních měsíců. Jistě někteří zpozorovali, že shazování kil v době, kdy je venku ještě zima, není úplně jednoduché. Přes zimu funguje naše tělo v jakémsi úsporném režimu, kdy odpočívá. Metabolismus není tak výkonný a náš organismus má tendence tuky spíše kumulovat, než se jich zbavovat. K nejúčinnějšímu hubnutí dochází s nástupem jara, kdy se příroda probouzí.

         Pokud jsme v zimě odpočívali, nepřejídali se a měli jsme dostatek pohybu, pak hubnutí půjde celkem snadno. Jestliže však někteří zimu spíše prolenošili  a vůbec se nehýbali, přejídali se a mají nějaké faldíky navíc, tak bude potřeba pro to dostat se zpět do formy udělat něco víc. Přesto však není třeba propadat panice, protože jaro je na hubnutí přímo ideálním období.

         Právě končí zima a sním i chladné období, kdy naše tělesná hmotnost stagnovala nebo narůstala. V přírodě dochází k prudkým změnám. Energie se rozhýbává, začne stoupat a z půdy začnou rašit rostlinky. To samé se děje v našem těle. Energie nám začne stoupat, už nechceme být doma zavření, ale máme tendence jít ven na sluníčko, začít sázet první bylinky a také máme mnohem větší chuť dělat změny. Máme větší odhodlání začít cvičit. Závazky, které nám ještě na začátku roku nešly realizovat, teď právě půjdou.

         Po zimním období se také naše tělo s nástupem jara snaží zbavovat přebytků, které si v zimě drželo. Poznáme to i podle toho, že dochází k typickým potížím a drobným nemocem jako je rýma, kašel, angíny, alergické projevy, zkrátka z těla se dostávají pryč hleny a odpadní látky. Tělo se zbavuje toho, co momentálně nepotřebuje a my to pociťujeme jako typické jarní nemoci.

         Na jaře začínají být dny delší a dříve se také začíná rozednívat. S přírodou se probouzíme i my lidé a první sluneční paprsky v nás probouzejí touhu být o nějaké to kilo lehčí. Základem hubnutí je pestrý jídelníček plný sezónních potravin. Velkou výhodu v tomto období bývají farmářské trhy, které jsou plné krásných mladých salátů a jiné listové zeleniny (špenát, bylinky,…). Do jarního jídelníčku rozhodně patří naklíčená semínka, luštěniny a mladé výhonky.

         Úprava jídelníčku je pro hubnutí velmi důležitá. Stejně tak důležitý je ale pohyb. Ať už zařadíme svižnější procházky nebo si půjdeme zaběhat do jarní přírody, díky delším dnům, kdy světlo vydrží až do večera, máme mnohem větší motivaci a pozitivní náladu. Jaro nám nabízí nový začátek a nové možnosti. Využijme sílu jara a pusťme se do hubnutí na maximum.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.