• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Provoňte domov vánočním kořením

Vánoční svátky vnímáme jako čas klidu, radosti a pohody. Spousta z nás si spojuje toto období s dobrým jídlem a provoněnou domácností vánočním kořením. Vánoční koření se používá nejen do pečeného cukroví a nápojů, ale také do různých vánočních dekorací. Nejenže nám krásně provoní celý domov, ale také navodí tu správnou vánoční atmosféru. Pomáhá nám uvolnit se a zapomenout na každodenní stres. Příjemná vůně sladké vanilky, jemné skořice, hřebíčku nebo badyánu má pozitivní vliv nejen na naši psychiku, ale také na naše zdraví.

Skořice

Skořice je koření, které všichni známe. Přidáváme ho do cukroví i jiných pečených dobrot, ale také do svařeného vína. Skořice pomáhá rozproudit krev a tím dokáže zahřát náš organismus. Má protizánětlivé účinky, dokáže nám pomoci od zažívacích obtíží jako je nadýmání, nevolnost nebo průjem.

Vanilka

Vanilka dodává pokrmům výjimečnou chuť i vůni. Jelikož její vůně zklidňuje a zbavuje nervozity, je považovaná za afrodiziakum. Pěstování vanilky je však velmi náročné, to je důvodem, proč spadá mezi dražší koření.

Badyán

Badyán se přidává do perníčků, povidel, svařeného vína, ale také si z něj lze připravit čaj. Působí příznivě proti kolikám. revmatismu i dalších zánětlivých onemocnění pohybového aparátu. Podporuje také trávení a je účinnou prevencí proti chřipce a nachlazení.

Hřebíček

Hřebíček je velmi aromatickým kořením, který má v české kuchyni nezastupitelné místo. V těle působí dezinfekčně – pročišťuje organismus a posiluje imunitu. Žvýkáním dokáže pomoci při bolesti zubů a tvorbě aftů. Kombinace pomeranče s čerstvě zapíchanými hřebíčky dokáží krásně provonět celý náš byt.

Kardamon

Kardamon voní velmi intenzivně po citrusech. Používá se jak do pečení, tak i na přípravu ryb a likérů. Blahodárně působí na náš nervový systém, povzbuzuje mozkovou činnost a pomáhá soustředit se. Zahání také problémy s nadýmáním a pálením žáhy a tiší střevní křeče.

Anýz

Anýz má sladkou aromatickou vůni podobnou lékořici. Při pečení se nejčastěji přidává do perníčků, lze ho ale použít i do vánočních nápojů a čajů. Pro své známé pozitivní účinky na zdraví se v kuchyni používá již od středověku. Vylouhovaný anýz tlumí bolesti. Pomáhá při nadýmání, zvracení, bolestech břicha a tlumí křeče. Usnadňuje také vykašlávání.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.