• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Změřte si svou porci podle velikosti dlaně

Každý z nás si čas od času položí otázku: „Kolik toho vlastně mám sníst?“ Nejpřesnější hodnotu velikosti porcí získáme, pokud si začneme počítat kalorie a jídlo si vážit na váze. Tento způsob je ale velmi náročný a v dnešní době již není tak úplně praktický. Pokud chceme žít trošku společenským životem, občas si zajít do restaurace na večeři nebo jsme pozváni na nedělní oběd k rodičům, pak nám vážení jídla a počítání kalorií příliš nepomůže.
Místo váhy se přitom stačí spolehnout na naše vlastní ruce. Každý máme ruce jinak velké. Všimněme si, jak značné rozdíly jsou ve velikosti dlaně dospělého muže, drobné ženy nebo malého dítěte. Stejně rozdílně by tedy měly vypadat i velikosti našich porcí. Při měření porcí používáme velikosti našich dlaní, pěstí, spojených rukou ve tvaru mističky nebo naše prsty.

CELÁ DLAŇ VČETNĚ PRSTŮ
Pokud natáhneme naši dlaň včetně prstů, dostaneme odpověď na otázku, jak velká by pro nás měla být porce méně tučného masa, bílé ryby nebo plátku chleba.

VELIKOST DLANĚ BEZ PRSTŮ
Do naší dlaně bez prstů by se nám měla vejít porce např. tučnější ryby (losos, tuňák, sardinky,…). Do této kategorie ale spadají také vejce, červená masa nebo jiná tučnější masa.

SEVŘENÁ PĚST
Sevřená pěst by měla odpovídat jedné porci ovoce. Měla by mít tedy stejný objem jako např. jablko, hruška, pomeranč, blumy, mandarinky apod. Spadají sem ale také všechny přílohy včetně brambor, rýže, těstovin, luštěnin. U bílé a zelené zeleniny z důvodu nízké energetické hodnoty nemusíme na množství až tak hledět. Avšak porce barevné zeleniny (papriky, mrkev, meloun) by také měla odpovídat velikosti sevřené pěsti. Do této kategorie patří také jogurty v kelímku.

SPOJENÉ RUCE VE TVARU MISTIČKY
Jedna porce odpovídá drobnějším druhům ovoce a zeleniny (borůvky, maliny, rybíz, cherry rajčata a také různé listové druhy salátů).

HRSTKA
Velikost hrstky jedné ruky odpovídá jedné porci oříšků (samozřejmě nesolených a nepražených) a semínek, které si můžeme dopřát např. ke svačině do jogurtu.

DVA PALCE U SEBE
Pokud si chceme dopřát čas od času tučnější sýr, považuje se za porci množství o velikosti svou palců u sebe.

HORNÍ ČLÁNEK UKAZOVÁČKU
Přesně takto by měla vypadat porce tuku, na které si připravujeme naše pokrmy nebo kterými na závěr pokrmy dochucujeme (oleje, máslo).

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.