• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Viscerální tuk – tichý zabiják, který není vidět

Nadváhu nebo obezitu nesignalizuje pouze vysoká hmotnost, ale také nahromadění tuku v určitých tělesných partiích. Když se rozhodneme pro hubnutí, většinou to bývá právě s estetických důvodů, kdy se snažíme zbavit viditelných faldíků. V našem těle se ale vyskytují i tuky, o kterých nemusí vědět ani poměrně štíhlí lidé, a které nám dokáží způsobit relativně velkou zdravotní paseku. O jakém tuku je řeč?

         Jedná se o útrobní neboli viscerální tuk. Někdy se mu ale také říká vnitřní nebo orgánový tuk. Tento tuk je velmi nebezpečný a zrádný z toho důvodu, že se nám usazuje ve skrytých místech útrob a mnohdy jeho nárůst ani nezaznamenáme. Tento tuk totiž neuvidíme v podobě zvětšených stehen nebo boků, ukládá se mnohem hlouběji než povrchový tuk.

Co nám útrobní tuk způsobuje?

         Obaluje nám orgány (játra, srdce, ledviny,…), které utlačuje, tudíž nemůžou správně pracovat. Částice z vnitřních tuků se nám vyplavují do krve, kde se ukládají v cévách a přispívají k jejich kornatění. Vysoká hladina tuků v krvi může vézt k onemocnění diabetu II.typu. Způsobuje ale také k vysoký krevní tlak, cholesterol, různé druhy kardiovaskulárních onemocnění, mrtvice, infarkt, dokonce i chrápání. Tento tuk je metabolicky aktivní. Jestliže ho tedy máme v těle hodně, začne vylučovat látky, které způsobují zánětlivé procesy v těle.

         Tento tuk není na první pohled viditelný. Obézní lidé, kteří mají nadmíru podkožního tuku, nemusí mít nutně přebytek tuku viscerálního, a tudíž nepociťují žádné zdravotní problémy. Naopak i zdánlivě hubení lidí můžou mít viscerálního tuku nadbytek a mají jen mírně zvětšené bříško.

         Určité množství útrobního tuku naše tělo potřebuje, jelikož slouží jako ochrana břišních orgánů a zásobárna energie. Pokud ale jeho množství přesáhne určitou hranici, může to mít pro naše tělo nebezpečné následky.

Jak zjistíme zvýšené množství viscerálného tuku?

                 Nejvíce viscerální tuk postihuje lidi s postavou typu jablko, kdy má tuk větší tendenci se ukládat v oblasti bříška. Nejde však o faldíky, které vidíme pouhým okem. Mnohem lepším ukazatelem jsou míry v oblasti pasu. Bohatě nám postačí krejčovský metr. Metr přikládáme přesně v polovině mezi dolním okrajem žebra a horním okrajem pánve na nejširším místě obvodu břicha. Varovným signálem by měl být obvod pasu u žen 80cm, u mužů 94cm. Jestliže obvod přesahuje u žen 88cm a u mužů 102cm, pak se již jedná o vysoké zdravotní riziko.

         Přesnější hodnoty viscerálního tuku nám dokážou změřit bioimpedanční váhy, které bývají k dispozici téměř ve  všech výživových poradnách. Pomoci mohou ale také krevní rozbory hladin tuků a cukrů v krvi.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.