• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Pálení čarodějnic – Vsaďte na zdravější menu

Pálení čarodějnic je svátkem, kdy se s přáteli sejdeme u velkého ohně, bavíme se, jíme a pijeme. Vlivem současné pandemické situace zřejmě proběhnou oslavy čarodějnic jen v rodinném kruhu. To nic nemění na tom, že si většina z nás neodepře tradiční opékání špekáčků a zapije to velkým douškem piva. Co však na to naše tělo?

Jestliže celý den přizpůsobíme tomu, abychom si večer mohli dopřát trochu neřesti, nemusíme si nic vyčítat. Postačí volit v tento den snídani, svačiny i oběd v lehčím stylu, odpoledne se vydat s rodinou na procházku a večer se s klidným svědomím můžeme kvalitním špekáčkem odměnit.

Pokud si však nechceme zkazit naší linii, pak i tradiční čarodějnická večeře může proběhnout ve zdravějším stylu. Ke špekáčku místo chleba si můžeme nakrájet talíř zeleniny. Pokud se piva nechceme vzdát, měli bychom volit méně stupňové. Čím nižší stupeň alkoholu, tím méně kalorické hodnoty přijmeme. Alkohol ale také navozuje větší chutě k jídlu, proto bychom si množství snězeného jídla měli více hlídat.

Špekáčky bývají velmi diskutovaným tématem. Jedná se o uzeninu. Přemíra soli v uzeninách našemu tělu příliš nepřispívá. Navíc nejhorší dopad na tělo mají takové uzeniny, které jsou ještě následně tepelně zpracovány (opečené špekáčky, grilované klobásy), jelikož při opékání vznikají rakovinotvorné látky. Pokud ale špekáčky nekonzumujeme každý den, můžeme si jeden nebo dva na čarodějnice dopřát a přílohu vykompenzovat zeleninou.

Při výběru špekáčků, bychom se ale neměli řídit cenou, ale kvalitou. Při kupování je tedy důležité číst etiketu. Dle směrnice EU se za špekáček považuje taková uzenina, která obsahuje 40% hovězího masa, 30% vepřového masa a 30% špeku. Výrobci často toto nařízení chytře obcházejí a jejich nemasové produkty pak nazývají opékáčky, párky na oheň, buřtíky, grilováčky apod. Pokud kupujeme špekáčky u pultu, pak mnohdy ani nemáme zdání o tom, co vůbec kupujeme. V tomto případě máme zákonné právo si u prodavače vyžádat přesné složení kupovaného výrobku.

Vůbec nejzdravějším řešením je nahradit špekáčky za maso. Doma si můžeme připravit vlastní marinádu a následně opéct na grilu nebo na kameni. V kombinaci se zeleninou tvoří tento typ jídla plnohodnotnou kvalitní večeři.
Ať se rozhodneme pro jakýkoliv druh čarodějnické večeře, vždycky bychom měli myslet na své zdraví a na to, aby nám druhý den nebylo špatně. Oslavy čarodějnic nejsou jen o jídle a alkoholu, ale především o příjemném posezení s rodinou či přáteli.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.