• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vyzrajte na zažívací potíže

Čím dál tím více lidí trápí problémy spojené s trávením. Jedná se především o nadýmání, plynatost, nafouklé bříško, zácpa, průjem, říhání a pálení žáhy. Potíže s trávením mívá na svědomí nejčastěji špatná strava, nízký příjem tekutin a nedostatek pohybu. Někteří lidé často při těchto příznacích zkouší všelijaké praktiky v podobě léků a projímadel, ale mnohdy si ani neuvědomí, že tím řeší důsledek, nikoliv příčinu svých obtíží. Nejvhodnějším řešením je změna stravování, vyhnutí se potravinám, které problémy způsobují, snížit stres a navýšit pohybovou aktivitu.

Strava

         Nejčastější příčina zažívacích obtížích pochází ze špatného stravování nebo dietních chyb. Však kdo z nás podobné příznaky na sobě už párkrát nepocítil? Na vině může být konzumace tučných jídel nebo ostrých, kořeněných pokrmů, laciných sladkých chilli omáček, které našemu zažívání rozhodně neprospívají.

         Našemu tělu bychom měli dodávat živiny v pravidelných intervalech. Strava by měla být lehká s omezením soli. Konzumovat bychom měli co nejvíce přírodních potravin (bílá masa, ryby, vejce, luštěniny, obiloviny, ovoce, zelenina) a omezovat produkty průmyslově zpracované (paštiky, uzeniny, konzervované produkty). Neměli bychom zapomínat také na zakysané mléčné produkty, které našemu tělu dodají potřebná probiotika. Jedná se prospěšné bakterie mléčného kvašení, které přispívají k bohatství naší střevní mikroflóry. Chrání střevo, zmírňují zácpu, slouží jako podpůrná terapie zánětlivých střevních onemocněních a celkově přispívají ke zlepšení našeho zdravotního stavu.

         Důležitou složkou naší stravy tvoří také vláknina, kterou najdeme v ovoci, zelenině, ve slupkách celozrnných potravin, luštěninách, ořeších, semínkách apod. Vláknina slouží jako jakýsi kartáč na střeva – čistí ho. Ve střevech na sebe váže vodu, nabobtnává a tím usnadňuje vyprazdňování, ale také nám navozuje pocit nasycení.

         Jídlo bychom měli sníst vždy v klidu, nespěchat, vždy důkladně rozžvýkat a řádně zapíjet vhodnými tekutinami.

Pitný režim

         Ke zhoršení trávení nám přispívá také množství a typ tekutin, které přes den vypijeme. Jestliže pijeme málo, dochází mnohem častěji k zácpě. K lepšímu zažívání a snadnějšímu vyprazdňování je vhodnější pít teplejší nápoje nebo aspoň ty, které mají pokojovou teplotu. Pokud již dojde k problémům spojenými s průjmy a bolesti břicha, rozhodně nám nepomůžou nápoje kolového typu, které naše střeva svými sladidly akorát zalepí. Vhodnou variantou jsou slabé výluhy čaje bylinkové, černé, ale výborně poslouží i převařená voda.

Pohybová aktivita

         Jestliže máme sedavé zaměstnání, rozhodně bychom si měli najít čas na jakýkoliv druh pohybové aktivity, která přispívá k lepší motilitě střev. Hýbat bychom se měli pravidelně každý den.

Stres

         Stres našemu zažívání nepřináší nic dobrého. Psychické problémy mají přímý vliv na naše trávení. Stresové napětí zvyšuje riziko žaludečních vředů, průjmů a dalších trávicích problémů. Přestože je mnohdy obtížné se v dnešní uspěchané a hektické době stresu vyhnout, měli bychom se zaměřit na techniky, které dokáží naše tělo uklidnit a vrátit do pohody. Jedná se o cílenou relaxaci, procházky v přírodě, pohyb, poslouchání hudby, cvičení jógy nebo třeba jen se na chvíli zastavit a párkrát se zhluboka nadechnout.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.