• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Podpořte hubnutí jarními bylinkami

K nejúčinnějšímu hubnutí dochází s nástupem jara, kdy se příroda probouzí a tělo má větší tendenci zbavovat se po zimě přebytků. Společně se zdravým stravováním můžeme využít sílu bylinek, které naši snahu o hubnutí podpoří. Bylinky nám pomohou pokrmy nejen skvěle dochutit, ale také obsahují látky, které nám podpoří zrychlení metabolismu a stimulují spalování tuků. Některé druhy nám pomůžou odstranit přebytečnou vodu z těla, jiné nám dokáží snížit chutě k jídlu. O jaké bylinky se jedná?


Bazalka

         Bazalka se skvěle hodí k přípravě rajčatových omáček, bazalkového pesta, do těstovin, ale také do salátů nebo pokrmů z masa a ryb. Tato bylinka pomáhá potlačit chuť na sladká a tučná jídla a napomáhá odstraňovat přebytečnou vodu z těla. Bazalka má větší účinky, pokud se používá čerstvá. Sušením již ztrácí své vlastnosti. Do vaření se přidává až nakonec, aby neztrácela svoji vůni.


Oregano

         Oregano neboli dobromysl je bohatý na antioxidanty. Zabraňuje stárnutí pokožky a připisují se mu i protirakovinotvorné účinky. Obsahuje také látky, které podporují metabolismus a urychlují spalování tuků. Oregano se skvělé hodí ke kořenění středomořské kuchyně. Lze z něj také připravit čaj.


Smetánka Lékařská (pampeliška)

         Mladé listy pampelišky mají hořce aromatickou chuť, používají se k přípravě jarních polévek nebo salátů. Ze sušených kořenů nebo listů lze připravit léčivý čaj. Obzvláště kořen pampelišky je velmi účinný. Pomáhá při revmatických onemocnění, proti ekzémům a v lidovém léčitelství se používá jako slabé projímadlo. Je vynikajícím pomocníkem pro detoxikaci těla a napomáhá hubnutí.

Máta

         Z máty jsou nejúčinnější mladé listy a výhonky. V kuchyni se tato bylinka skvěle hodí k jehněčímu masu, používá se ale také k přípravě dezertů a sladkých pokrmů (ovocný salát, jogurty,…). Velmi účinný je mátový čaj, který je výborným lékem při bolestech břicha provázených křečemi. Máta snižuje nadýmání, zlepšuje trávení a potlačuje chutě k jídlu.

Kopřiva

         Čerstvé listy kopřivy lze přidávat při jarních kúrách do jarních salátů nebo do špenátu. Kopřiva má vysoký obsah vitamínu C, stimuluje krevní oběh, podporuje tvorbu červených krvinek a pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi. Čaj z kopřivy se často uplatňuje při onemocnění močových cest. Pomáhá očišťovat organismus od škodlivých látek a podporuje chod metabolismu.

Česnek medvědí

         Medvědí česnek je pro naše tělo doslova jarním životabudičem. Obsahuje velké množství vitamínu C, má antibakteriální účinky, pomáhá při chřipce, angíně i nachlazení, upravuje trávení a čistí tělo od škodlivých látek. Syrovými nebo dušenými listy medvědího česneku můžeme dochutit polévky, saláty, zeleninová jídla i omáčky. Listy naložené v oleji se skvěle hodí k přípravě pesta.

Rozmarýn

         Tato bylinka se velmi dobře hodí k pokrmům středomořské kuchyně při přípravě ryb, masa a drůbeže. Rozmarýn urychluje látkovou výměnu, pomáhá pročišťovat tělo a nastartovat zpomalený metabolismus.

Ostropestřec

         Ostropestřec je výborným pomocníkem pro detoxikaci celého organismu a podpoře funkce jater. Podporuje vyplavování odpadních látek z těla pryč. Má vliv na snižování hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá k rychlejšímu spalování tuků. Celkově zlepšuje chod celého těla. Mladé stonky se připravují podobně jako chřest. Z květů a semen lze připravit velmi účinný detoxikační čaj.

         Bylinky nám k hubnutí můžou významně pomoci. Neznamená to však, že jejich konzumací nám zmizí veškerý nadbytečný tuk. Abychom dosáhli vysněného cíle, je třeba dbát na správnou skladbu jídelníčku, který podpoříme vhodnou pohybovou aktivitou.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.