• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Měření na InBody: Jak probíhá a proč se nechat zvážit?

InBody je jeden z nejlepších, nejspolehlivějších a nejpřesnějších přístrojů, pomocí kterého můžeme zjistit složení lidského těla. Celé měření je velmi rychlé, bezpečné a snadné. Jak celý proces vlastně probíhá, proč a jak často je dobré se měřit, nebo kam na vážení zajít, se dozvíte v našem článku.

Co zjistíte na InBody?

Díky měření na InBody zjistíte podrobnou analýzu vaší tělesné kompozice, a to například:

  • podíl tělesného tuku (v % i v kilogramech), Měření na InBody: Jak probíhá a proč se nechat zvážit?
  • podíl svalové hmoty (v % i v kilogramech),
  • rozložení svaloviny a tuku v jednotlivých segmentech těla,
  • množství útrobního (meziorgánového) tuku,
  • množství vody v těle,
  • poměr pasu a boků (WHR),
  • body mass index (BMI),
  • doporučení minimální kalorické potřeby (BMR),
  • vyhodnocení, kolik kilogramů, tuků a svalů by pro vás bylo vhodné celkově přibrat, či naopak zhubnout.

Při měření na InBody zjistíte opravdu přesné výsledky, díky kterým odhadlíte, kterou část těla je dobré posílit, pokud naměříte málo svalů, nebo kde máte přebytečný tuk. Při cvičení se tak budete moci zaměřit na problematické partie.

Proč byste se měli nechat změřit na InBody?

Měření na InBody je vhodné jak před začátkem diety, tak také pro vyhodnocení výsledků během redukčních diet. Dozvíte se totiž přesná výchozí data, která umožní lépe stanovit optimální úbytek tuku než například výpočet BMI, který zjistíte z vaší váhy, věku a výšky. Finální výsledky díky údajům z InBody také lépe porovnáte. Při hubnutí zase může v určité fázi dojít ke stagnaci hmotnosti a obyčejná váha někdy nemusí ukázat změnu. To však ale neznamená, že jste během diety či cvičení nezhubli.

Svaly a voda, která se na sval nabaluje, jsou totiž těžší než tuk. Vaše domácí váha vám proto může ukazovat stále stejné (nebo dokonce i vyšší) hodnoty, přitom ale ke změnám ve vašem těle mohlo dojít a rozložení tuku a svalů se tak mohlo změnit. Zhubnout jste totiž mohli čisté tuky a následně jste zase nabrali svalovou hmotu. Při měření na InBody přesné hodnoty zjistíte a získáte tu správnou motivaci dietní plán dále dodržovat. V průběhu diety je proto dobré využívat různé způsoby měření a vážení. Využívat byste měli nejen měření na InBody, ale také třeba obyčejný krejčovský metr. Domácí váhu využívejte spíše k orientačnímu vážení mimo dietu.

Měření konkrétních hodnot, například viscerálního tuku, je ale také velmi důležité pro váš zdravotní stav. Nitrobřišní tuk bývá totiž často zprvu neviditelným problémem, který může mít neblahé následky.

Tento typ tuku se nachází hluboko v podkoží, kde obaluje játra, ledviny i slinivku, a negativně ovlivňuje fungování důležitých orgánů. Viscerální tuk souvisí s obezitou. Je však třeba říci, že ne každý obézní člověk má nadměrné množství podkožního tuku. To stejné platí také u zdánlivě štíhlých lidí, kteří mohou mít paradoxně větší množství viscerálního tuku než lidé, kteří váží více kilogramů.

Kde se můžete zvážit?

Protože chceme, aby naši klienti měli přehled o tom, jak se jim daří hubnout, nabízíme možnost kompletní analýzy těla pomocí tohoto certifikovaného přístroje na všech poradnách It’s my life po celé České republice. Stačí jen zavolat na konkrétní pobočku, kde se chcete změřit, a domluvit si termín, který vám bude nejvíce vyhovovat.

V případě, že jste se pustili do hubnutí s It’s my life, máte v průběhu diety vážení na InBody zdarma. A abyste zdravý životní styl mohli lépe dodržovat i nadále, můžete se k nám přijít zvážit také po skončení diety. Poplatek 300 korun platíte pouze při vstupní konzultaci. Stejná cena pro vás platí také v případě, kdy dietu s It’s my life nedržíte, ale chcete jen zjistit podrobnější informace o vlastním těle.

Vážená InBody je základ

Jak měření vlastně probíhá?

Analýza celého těla je velmi rychlá, trvá přibližně 30 sekund. Měření probíhá v oblečení, ale naboso. Na InBody se můžete nechat změřit v jakémkoliv věku. Nesmíte však vážit více než 250 kilogramů. Ačkoliv je měření bezpečné, není vhodné pro těhotné ženy a osoby s kardiostimulátorem.

InBody totiž využívá unikátní bioimpedanční analýzu, jejíž princip spočívá v rozdílném šíření slabého elektrického proudu v různých biologických tkáních. Tukuprostá hmota, která obsahuje vysoký podíl vody a elektrolytů, vede dobře elektrický proud, zatímco tuková tkáň se chová jako izolátor. Na základě tohoto principu pak přístroj přesně vyhodnotí složení lidského těla.

Po skončení měření vám naši certifikovaní výživoví poradci veškeré výsledky podrobně vysvětlí a předají vám vytištěný přehled naměřených výsledků. Údaje si následně můžete porovnat s výsledky při dalším měření a sledovat tak vlastní pokrok.

Jak často se vážit?

Časté vážení během ketodiety nedoporučujeme, každé tělo je jiné a hubne jinou rychlostí. V první či druhé fázi diety je ale vhodné se na InBody vážit častěji, ideálně každý týden. Tělo se totiž odvodní a změny jsou znatelnější. V pokročilejších fázích diety je dobré navštěvovat poradnu přibližně po čtrnácti dnech. Po skončení diety se můžete do našich poraden přijít zvážit kdykoliv, ideální interval je jednou za měsíc. Záleží ale především na tom, jak vám návštěvy budou vyhovovat.

Mějte však na paměti, že i při dodržování správného jídelníčku a cvičení je normální, že se váha mění – a to jak během dne, tak v průběhu celého měsíce. Na hmotnost má vliv řada faktorů, mezi které patří například stres, nevyspání, roční období a u žen dokonce fáze menstruačního cyklu. Běžně tak může být rozdíl ve váze přibližně dva až dva a půl kilogramu.

Poradíme vám, jak na to

Chcete pomoci s výběrem dietního plánu, nebo se změřit na přístroji InBody? Ozvěte se naší výživové poradkyni Tereze, která vám ráda poradí na naší pražské pobočce na Smíchově. Navštívit ale můžete také některou z dalších poraden It’s my life, které naleznete po celé České republice.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.