• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak vypadá první fáze diety It’s My Life?

Chcete se s námi pustit do proteinové diety It’s my life a zajímá vás, co se v těle děje v první fázi ketodiety, jaké potraviny můžete zařadit do jídelníčku, nebo zda můžete sportovat? Prozradíme vám, na co se vlastně připravit. Tak pojďme na to!

Tři, dva, jedna a start!

V první fázi diety It’s My Life dojde ve vašem těle k nastartování efektivního procesu hubnutí. Tato fáze ketodiety je nejpřísnější, protože je založená na sáčcích. To znamená, že denně konzumujete pět porcí jídel It’s my life. Délka první fáze diety se liší podle koho, kolik kilogramů chcete shodit. Na základě toho si vyberete dietní plán S, M, L, XL nebo XXL.

Při dodržování diety se po dvou až čtyřech dnech navodí v těle stav ketózy, díky které začne tělo čerpat energii z vlastních tukových zásob. Tento stav je způsobený sníženým obsahem sacharidů ve stravě. Kromě toho má tělo také tendenci se odvodňovat. Pokud by vás proto v této fázi trápil pocit suchosti v ústech, nebo jste měli zvýšenou potřebu pitného režimu, ničeho se nelekejte. Je to normální. Kromě toho můžete pociťovat celkovou slabost, která je však dočasná. Tělo se na nový režim totiž postupně adaptuje.

Jezte pravidelně

Během celé diety It’s my life je nutné dbát na pravidelnost. Už od první fáze proto jezte pětkrát denně – pravidelně po třech až čtyřech hodinách. Oblíbené jsou předpřipravené boxy. Vyzkoušet však můžete různé proteinové kaše, koktejly, tyčinky, polévky, hlavní jídla či omelety – a balíček si sami poskládat podle vlastní chuti. Jídla už však nedosolujte.

Jak vypadá první fáze diety It's My Life?

Všechny sáčky It’s My Life jsou výživově stejné a zajistí vám denně dostatečný příjem kvalitních bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Zařadit proto můžete během dne všechna jídla od kaše až po hlavní jídlo. Nebo se můžete držet jenom omelet, koktejlů či polévek. Jídelníček si zkrátka přizpůsobíte vlastní chuti a potřebám.

Kokosové palačinkyJídla můžete doplnit například nízkoenergetickými konjakovými přílohami s vysokým obsahem rozpustné vlákniny, které podporují hubnutí a pomáhají optimalizovat hladinu cholesterolu v krvi. Výborné jsou například v polévkách nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Ke kaším nebo palačinkám se zase skvěle hodí neslazené ořechové krémy. A pokud byste byli obzvláště hladoví, můžete si jídelníček doplnit o šestý sáček – tedy šestou porci.

 

Dbejte na dostatečný pitný režim

Za den byste měli vypít přibližně 2,5 až 3 litry tekutin, tělo má totiž tendenci se při ketodietě odvodňovat. V průběhu celého dne proto pijte především čistou vodu, kterou můžete osvěžit lísky máty či meduňky nebo plátky salátové okurky či citronu. Citron ovšem do vody nevymačkávejte. Větší příjem vitamínu C by totiž mohl v těle narušit ketózu.

Kromě vody můžete vyzkoušet také FIT TEA s příchutí limetky nebo slabý výluh čaje bez cukru a medu. Výborné jsou i Bolero drinky s různými příchutěmi, jako jsou například lesní plody, dračí či exotické ovoce, vodní meloun, borůvka, guava, kola či ledové čaje. Jsou bez cukru, takže jsou vhodné i během redukční diety. A jsou navíc skvělým zpestřením.

Pokud patříte mezi milovníky mleté či zrnkové kávy, nemusíte se jí během diety vzdávat. Můžete si dopřát až tři šálky kávy denně, ovšem bez mléka a cukru. FITNESS COFFEE si můžete osladit stévií či nízkokalorickým sladidlem – erythritolem. Rozhodně se však vyhněte light nápojům, které jsou díky umělým sladidlům několikanásobně sladší. Stopku dejte také alkoholu.

Bez lepku, sóji i laktózy

Chcete se pustit do hubnutí s It’s my life, ale máte alergii nebo intoleranci potravin? V naší široké nabídce najdete také proteinové výrobky bez sóji, lepku či laktózy.

Kromě výše uvedených potravin můžete své zdraví podpořit také různými doplňky stravy, jako jsou enzymy, mořský kolagen Collalloc, magnesium, které podporuje činnost svalů a nervů, snižuje únavu a napomáhá ke zlepšení paměti, ale také třeba ostropestřec mariánský či vegan omega 3, 6 a 9, které podporuje fungování srdce a cév a reguluje hladinu krevních tuků.

Odpočívejte

Jak vypadá první fáze diety It's My Life?Pokud je to možné, nechte tělo v první fázi diety odpočívat a vynechte sportovní aktivity. Má to hned dva důvody. Ačkoliv tělu v této fázi nic nechybí, dostává menší příjem kalorií, než bylo zvyklé. V případě, že byste se pustili do sportování, tělo by začalo hubnout ze svalů (a ne z tuků) – a to není zrovna prospěšné. A navíc v momentě, kdy byste měli výrazně větší výdej než příjem, mohlo by se vám při sportu či jiné větší fyzické aktivitě udělat nevolno. S náročnějšími či sportovními aktivitami je proto lepší počkat až do 3. fáze ketodiety, kdy tělo začne získávat větší příjem bílkovin a kalorií.

Pokud však máte fyzicky náročnější práci, je lepší začít s dietním programem It’s my life právě až od třetí fáze a první dvě fáze proteinové diety vynechat. Někdy je totiž důvodem zvýšené hmotnosti špatné stravování a režim, nikoliv nedostatek pohybu. V takovém případě však půjde hubnutí o něco pomaleji.

Chcete poradit s výběrem dietního plánu, nebo se třeba změřit na přístroji InBody? Dejte vědět naší výživové poradkyni Tereze, nebo se zastavte do některé z našich poraden po celé České republice.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.