50 minut
4
196 kcal / 819 kJ (1 porce)
Dýni rozkrojíme, odstraníme kůru i semínka a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci si na přepuštěném másle nebo řepkovým oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájenou dýni. Jakmile se začne lepit na dno, zalijeme vývarem nebo vodou.
Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Vaříme, dokud dýně nezměkne.
Následně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
Servírujeme v hlubokém talíři. Navrchu ozdobíme petrželkou, přidáme lžičku zakysané smetany, dýňová semínka a zakápneme dýňovým olejem.
Střední dýně hokkaido | 2 ks |
Větší cibule | 1 ks |
Stroužky česneku | 3 ks |
Ghí nebo řepkový olej | |
Muškátový oříšek | špetka |
Sůl | |
Pepř | |
Na ozdobu: petrželka, lžička zakysané smetany, dýňová semínka, dýňový olej |
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací
* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.
Copyright 2023 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.