• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

10 tipů, jak získat a udržet si motivaci k hubnutí

Kolikrát už se vám stalo, že jste se rozhodli zhubnout, ale nakonec to nějak nedopadlo? Neklesejte na mysli. Prozradíme vám deset tipů, jak získat tu správnou motivaci k hubnutí a hlavně, jak ji neztratit.

Ve chvíli, kdy se rozhodnete změnit svůj životní styl, je důležité mít pevnou vůli a hlavně o ni nepřijít. To ale může být často těžké. Zdravé hubnutí je totiž běh na delší trať. Jakmile se vám ale podaří shodit alespoň nějaká nadbytečná kila, budete se cítit lépe jak fyzicky, tak psychicky.

1. Změňte přístup

Začátky nemusí být úplně lehké. Tělu totiž nějakou dobu trvá, než se na nový režim adaptuje. Vyplatí se ale vytrvat.

Pokud chcete opravdu změnit životní styl, zapomeňte na fráze, že něco musíte. Raději si řekněte, že chcete cvičit, nebo že chcete zhubnout. Najet na nový režim, ať už se týká hubnutí, zlozvyků nebo cvičení, musíte chtít vy sami. Ve chvíli, kdy to budete dělat kvůli někomu jinému, pravděpodobně vás motivace brzy opustí. Na cestě za zdravým životním stylem je ale dobré mít podporu blízkých. Do hubnutí se můžete pustit také s kamarády, kolegy či drahou polovičkou. A pokud nikoho takového ve svém okolí nemáte, zastavte se do naší poradny It’s my life. Ve změně životního stylu vás moc rádi podpoříme.

2. Jezte pravidelně a zdravě

Vyvážená, pravidelná a zdravá strava je opravdu důležitá. A při hubnutí to platí dvojnásob. Zaměřte se proto na to, jakou stravu konzumujete a snažte se svému tělu dodat všechny důležité živiny. Tělo tak získá vše, co potřebuje, a vy se budete cítit vitálněji. Díky vyvážené stravě vás přejde i chuť na sladké, která motivaci k hubnutí často přeruší.

Stravovat se můžete racionálně. Stačí jen dodržovat pár základních pravidel a přijímat dostatečné množství bílkovin, zdravých tuků, sacharidů i vlákniny.

10 tipů, jak získat a udržet si motivaci k hubnutíPokud chcete vyzkoušet něco nového, efektivně shodit nadbytečná kila, vidět výsledky a získat tu správnou motivaci, vyzkoušejte naši proteinovou dietu It’s my life. Tělu tak dodáte potřebné živiny. Dietní program je rozdělený do pěti fází, abyste hubli zdravě. V první fázi budete jíst pouze sáčky It’s my life. Ochutnáte různá proteinová jídla, jako jsou například kaše, polévky, hlavní jídla, ale také koktejly. V dalších fázích začnete sáčky vyměňovat za racionální stravu, až přejdete k normálnímu stravování.

Produkty It’s my life nemusíte jíst jenom během diety. Jídelníček si jimi můžete zpestřit, i když se stravujete normálně. Skvěle se vám totiž budou hodit například v momentě, kdy víte, že byste si nestihli sníst vyvážené jídlo. Sáček s hlavním jídlem si proto můžete vzít s sebou do práce nebo na cesty. Připravíte ho snadno a rychle.

3. Dodržujte pitný režim

Kromě stravy nezapomínejte také na dostatečný příjem tekutin. Denně byste měli vypít přibližně 2,5 až 3 litry (nejlépe) čisté vody. Pro zpestření můžete vyzkoušet také limetkový FIT TEA nebo Bolero drinky bez cukru, které máme v nabídce v mnoha příchutích, jako je například ananas, borůvka, meloun, granátové jablko, guava nebo černý rybíz.

4. Sportujte

10 tipů, jak získat a udržet si motivaci k hubnutíNajděte si aktivitu, která vás bude bavit. A neztrácejte motivaci, pokud pro vás některý sport nebude ten pravý. Možná vám budou vyhovovat procházky a jóga, nebo si vás získá běhání či posilovna. Je to na vás. Důležité je začít. Postupně pak přidávejte na intenzitě a sport zařazujte několikrát týdně. Díky tomu se vám zlepší fyzička, budete pohyblivější a třeba se i seznámíte s novými lidmi, s kterými se můžete motivovat navzájem. Uvidíte, že vám cvičení půjde lépe.

 

5. Omezte stres

Ačkoliv je v dnešní uspěchané době tento bod docela oříšek, zkuste se nestresovat maličkostmi. Najděte si něco, co vám pomůže se odreagovat. Může to být sport, povídání si s přáteli nebo třeba čtení. Vyzkoušet můžete i různé relaxační techniky. Rozhodně však stres nezahánějte jídlem.

6. Odpočívejte

Tuto radu byste tu možná nečekali. Ale je tomu opravdu tak. Najděte si chvilku pro sebe a dopřejte si relax. Velmi důležitý je také spánek. Pokud jste zdraví, měli byste spát ideálně sedm až osm hodin denně. Nejenže se vám bude lépe hubnout, ale také budete dostatečně odpočatí. Pokud vás zajímá, jak nedostatek spánku ovlivňuje hubnutí, nebo čemu se vyhnout těsně před spaním, přečtěte si náš článek.

7. Odměňte se

Čas od času je třeba si udělat radost. A správná odměna vás může jen namotivovat. Když se vám podaří nějaké to kilo zhubnout, kupte si třeba něco na sebe. Budete se cítit lépe.

8. Buďte trpěliví

Netlačte zbytečně na pilu. Abyste hubli zdravě, musíte hubnout pozvolně. Vyhněte se proto nezdravým hladovkám, které mají často opačný efekt. Tělo totiž při nedostatku živin a kalorického deficitu začne v hubnutí stagnovat. Pozvolným hubnutím se také vyvarujete jojo efektu.

9. Mějte realistická očekávání

I přesto, že různé nesmyslné diety slibují zázračně zhubnutá kila během pár dnů, vyhněte se jim obloukem. Na nový režim najíždějte raději postupně a zdravě. Každé tělo je jiné a hubne jinou rychlostí. Pokud se vám během diety nedaří tak, jak byste si přáli, nebuďte smutní. Například každá fáze diety It’s my life je nastavená tak, aby tělo dostávalo potřebné živiny a hublo postupně.

10. Zamilujte si své tělo

10 tipů, jak získat a udržet si motivaci k hubnutíAčkoliv to zní jako klišé, je to skutečně tak. Jakmile budete mít sami sebe rádi, bude se vám hubnout o poznání lépe. A kdo jiný by měl vlastní tělo milovat tak jako vy?

Pokud cítíte, že motivaci ke změně životního stylu ztrácíte, nebojte se říct si o odbornou pomoc. Správný výživový poradce vás podpoří a pomůže vám s hubnutím i dalšími cíli. Ozvat se můžete naší výživové poradkyni Tereze, nebo navštivte některou z našich poraden It’s my life po celé České republice. Těšíme se na vás. Společně to zvládneme!

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.