• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Co dělat, když máte při ketodietě chuť na sladké?

Začali jste držet dietu, ale z ničeho nic vás přepadla mlsná? Poradíme vám, co dělat a co si můžete bez obav během proteinové diety dopřát, aniž byste dietní plán It’s my life v některé fázi porušili.

Co se děje při dietě?

Na začátku diety, tedy během prvních tří až čtyř dnů, se tělo dostává do ketózy. Právě v tomto momentě se proto můžete cítit unavenější a může vás dokonce i honit mlsná. Tělo si zkrátka zvyká na nový režim.

Poté, co se do ketózy dostanete, získáte více energie a chuť na sladké vás přejde. Zkuste proto prvních pár dnů vydržet. Při vyvážené a pravidelné stravě a dostatečném odpočinku by měl tento stav zmizet a k výkyvům hladiny cukru v krvi by nemělo dále docházet. Nutkání si dát něco sladkého však můžete mít ale znovu například ve chvíli, kdy jste vystaveni velkému stresu.

Nezapomeňte na pitný režim a odpočinek

Co dělat, když máte při ketodietě chuť na sladké?V průběhu diety se však přece jen může stát, že vás chuť na sladké nečekaně přepadne, a to často nárazově. Způsobuje ji totiž nízká hladina cukru v krvi. V takovém případě je důležité hodně pít. Obecně lze říci, že si tělo reguluje množství cukru v krvi samo, ať už ho získá ze stravy nebo z vlastních zásob – tedy ketózy. A tím, že se napijete třeba proteinového koktejlu s příchutí, tělo trochu ošálíte a necháte mu prostor se s nízkou hladinou cukru vypořádat. Pauzy mezi jednotlivými jídly si můžete také zkrátit a sáček s koktejlem rozdělit na dvě poloviny. Jednu z nich následně vypijete až ve chvíli, kdy vás začne honit mlsná. Jídlem či pitím se vám zvýší hladina cukru v krvi a chuť na sladké vás přejde.

Vyzkoušet můžete také například FIT TEA s příchutí limetky či jiný vlažný čaj, čistou vodu s plátkem citronu, espresso bez cukru, ale také třeba Bolero drinky s příchutí ananasu, černého rybízu, manga, jablka, borůvky, černého rybízu či červeného pomeranče. Variant však máme v nabídce mnohem víc, takže si drink vyberete podle vlastní chuti. Pokud je to možné, je dobré tělo také nechat odpočinout. A pamatujte na to, že tento stav je jen krátkodobý. Zkuste to tedy vydržet.

První pomoc, když vás honí mlasná

Pokud je chuť na sladké silnější než vy, máme pro vás několik tipů, jak ji zahnat. Můžete si dát třeba žvýkačku bez cukru. Pokud jste už ve třetí, čtvrté nebo páté fázi diety, zkuste do svého režimu zařadit i fyzické aktivity, které vám mohou také pomoci. Při sportu se totiž vyplavují hormony štěstí (endorfiny), získáte tak lepší náladu a přijdete na jiné myšlenky. Pozor však dávejte na to, že fyzická aktivita cukr v krvi snižuje, a proto je nutné po cvičení něco sníst (případně vypít). Právě to vám totiž dodá okamžitou energii. V opačném případě by si tělo energii bralo ze svalů, a to je špatně.

Pokud máte fyzicky náročnější zaměstnání, můžete po konzultaci s naší výživovou poradkyní zařadit do jídelníčku šestý sáček, nebo začít s dietou It’s my life až od třetí fáze. V takovém případě vám sice hubnutí půjde o něco pomaleji, přesto však výsledků dosáhnete.

Co můžete od 1. fáze diety?

Co dělat, když máte při ketodietě chuť na sladké?Pokud jste v první fázi ketodiety It’s my life, kdy konzumujete pouze pět sáčků denně, můžete si do proteinové kaše či třeba na palačinku přidat pár lžiček ořechového krému, který je vyrobený z rozmixovaných oříšků. Vyzkoušet můžete například krém s příchutí lískových oříšků, kešu či arašídů, ale také třeba kokosový krém s jemnou bílou čokoládou a křupkami nebo pistáciový krém s jemnou bílou čokoládou a vanilkou z Madagaskaru. Vhodné je také sušené hovězí maso.

 

Co můžete od 2. fáze diety?

Ačkoliv je zelenina doporučená až od druhé fáze diety, můžete si v případě potřeby dát kousek zeleniny už v první fázi. To je totiž rozhodně lepší varianta, než abyste dietu porušili nějakou potravinou, která obsahuje více sacharidů. Hubnutí by se v takové situaci zpomalilo, nebo dokonce úplně zastavilo. Vždy je proto lepší si dát něco dobrého z „povolených“ věcí, než porušit dietu něčím nezdravým a sladkým. Chuť na sladké totiž můžete paradoxně zahnat i zdravější potravinou, která obsahuje složené cukry. Tělo na tyto cukry následně reaguje.

Co můžete v dalších fázích diety?

Co dělat, když máte při ketodietě chuť na sladké?Ve třetí fázi diety It’s my life už do svého jídelníčku můžete zařadit více masa a zeleniny. Cottage a další druhy zeleniny můžete přidat od čtvrté fáze diety. V páté fázi dietního plánu si už dopoledne můžete dát třeba ovoce – nejlépe bobulovité plody, jako jsou třeba jahody, borůvky či maliny.

Jak to bude po dietě?

V průběhu ketodiety se tělo na nový režim adaptuje a od cukru si odvykne natolik, že ho nebude potřebovat. Vy tak začnete vnímat větší rozdíly v jednotlivých potravinách a změní se vám chutě. Výše uvedené potraviny si však v případě, že vás začne honit mlsná, můžete dopřát i po dietě.

Chcete poradit s výběrem dietního plánu, správným rozložením stravy nebo změřit na přístroji InBody? Navštivte některou z našich poraden It’s my life, nebo se ozvěte naší výživové poradkyni Tereze. Rádi vám pomůžeme.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.