• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jsem příliš stará/ý na dietu?

S přibývajícím věkem pohlížíme na své tělo jinak. Do hubnutí už se nepouštíme jen kvůli vzhledu, ale především kvůli svému zdraví. V našem těle probíhají fyziologické změny, které neovlivníme. Jestliže nám dříve ke štíhlé postavě stačilo si párkrát jít zaběhat, nyní pro to budeme muset udělat trochu více. Ve vyšším věku se hubne obtížněji, ale jde to. Záleží jen na tom, jaký způsob hubnutí si vybrat, aby vyhovoval věku a fyzické kondici. Zcela nevhodné pro seniory jsou půsty a hladovkové diety. Naopak vhodným a mnohdy jediným spolehlivým a zaručeným způsobem hubnutí je dieta se sníženým množstvím sacharidů, která zároveň zajistí příjem vysoce kvalitních bílkovin. Takovou dietou je It’s my life!

Proč máme tendenci s věkem přibývat na váze?

U žen po menopauze dochází vlivem nedostatku hormonů k většímu ukládání tuku do oblasti břicha. Tím se mění i tvar těla. To není ale jedinou příčinou nabírání. S narůstajícím věkem dochází k přirozenému úbytku svalové hmoty. Jelikož je sval metabolicky aktivní, čím méně jich budeme mít, tím hůře budeme hubnout. Společně s úbytkem svalové hmoty dochází ke zpomalování metabolismu. Se stoupajícím věkem se lidé zároveň i méně pohybují. Tím pádem už tělo nepotřebuje přijímat tolik kalorií, jako dříve, což si mnozí z nás neuvědomují. Nejčastějším problémem seniorů je nedostatečný příjem kvalitních bílkovin, nepravidelnost v jídle, nedostatek vitamínů, vápníku, vlákniny, nedostatek kvalitních tuků a nízký příjem ryb obsahující potřebné omega-3. Místo toho si dopřávají uzeniny nebo tavené sýry, které jsou v tomto věku naprosto nevhodné.

Jak efektivně hubnout ve vyšším věku?

Nejúčinnější zbraní pro hubnutí ve vyšším věku je jednak kvalitní strava s dostatečným množstvím kvalitních bílkovin, ale také cvičení a posilování. Vzhledem ale ke křehčímu kosternímu aparátu je nutné zařazovat zátěže nižší. Při příjmu kvalitních živin nám nejen půjdou kila dolů, ale srovná se i hormonální nerovnováha, ustoupí výkyvy nálad, nespavost a zavodňování organismu. Souběžně s hubnutím se sníží se také riziko vyššího krevního tlaku, cholesterolu a cukrovky II.typu. Ve vyšším věku je pro hubnutí důležité konzumovat vyšší množství kvalitních bílkovin, ale ne kalorií! Z tohoto důvodu je dieta It‘s my life! skvělým pomocníkem. Funguje v každém věku a je vhodná i pro seniory, kteří potřebují zhubnout a maximálně zachovat svalovou hmotu.

 

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.