• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Superpotraviny

Většina lidí si je vědoma toho, že klíčem k dosažení lepšího zdraví a našich fitness cílů je konzumace průmyslově nezpracovaných surovin. Přednost bychom měli dávat takovým potravinám, které jsou základní, tedy u kterých si nelze přečíst jejich složení.

Superpotraviny jsou v podstatě opakem zpracovaných surovin. Jedná se o jednosložkové, zdravé, vitamíny nabité potraviny, které podporují naše zdraví a umožňují našemu tělu správně fungovat. Dokážou odvrátit nemoci, udržet nás ve zdraví a dodat nám potřebnou energii.

Obvyklá mylná představa o keto dietě je, že je natolik omezující, že způsobuje nedostatek živin. Keto však může být neuvěřitelně bohaté na živiny, avšak za předpokladu, že do jídelníčku zahrneme superpotraviny, které našemu tělu dodají vše, co potřebuje. O jaké superpotraviny se jedná?

Avokádo

SuperpotravinyAvokádo je skvělým zdrojem antioxidantů. Přispívá k lepší imunitě, ale svou roli hraje také v prevenci rakoviny. Díky vysokému obsahu draslíku nám může být skvělým pomocníkem při zvládnutí keto chřipky. Kulinářské využití avokáda je široké. Můžeme ho použít do salátů, připravit si z něj pomazánku nebo oblíbené guacamole.

 

 

Vejce

Ještě nedávno se tradovalo, že jsou vajíčka nezdravé a přispívají ke zvyšování cholesterolu v krvi. To už ale dávno není pravidlem. Pokud přijmeme větší množství cholesterolu najednou, naše tělo jeho tvorbu utlumí.

Superpotraviny

Jelikož jsou vejce zárodkem nového života, patří k nutričně hodnotným potravinám, a to zejména z pohledu vysokého obsahu bílkovin a tuků, ale také vitamínů a minerálních látek. Větší nutriční rozdíl pozorujeme u žloutku a bílku. Žloutek považujeme za hodnotnější část vajíčka. Obsahuje větší množství bílkovin, vitamínů, ale také cholesterolu. Oproti tomu bílek považujeme za lehčí část vajíčka. Je méně kalorický, obsahuje menší množství bílkovin a žádný cholesterol.

Olivový olej

Superpotraviny

Olivový olej je velmi oblíbený a zdraví prospěšný kvůli obsahu mononenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Za nejkvalitnější považujeme extra panenský. Jelikož má však nízký bod zakouření, je vhodný především do studené kuchyně k přípravě salátů, dresinků a dipů.

 

 

Losos

Velmi oblíbenou superpotravinou při ketogenní dietě je losos. Považujeme ho za skvělý zdroj bílkovin, vitamínu B a draslíku. Díky obsahu Omega-3 mastných kyselin snižuje riziko srdečně-cévních onemocnění, cukrovky a pomůže nám udržet si zdravou váhu. Lososa chyceného ve volné přírodě si můžeme při keto dietě dopřát i několikrát týdně např. s květákovou rýží.

Superpotraviny

 

Ořechy

SuperpotravinyOřechy jsou skvělým výživným doplňkem každé keto diety. Obsahují zdraví prospěšné tuky a další důležité vitamíny a minerální látky. Můžeme si je dopřát na svačinu, do jogurtu nebo použít jako přísadu do keto receptů.

 

 

Drobné bobulovité plody

Přestože většina ovoce není při keto dietách povolena, jedinou výjimku tvoří drobné bobulovité plody v menším množství, které neobsahují tolik sacharidů. Jedná se především o borůvky, maliny či ostružiny. Díky obsahu vlákniny pomáhají k lepšímu trávení, snižují riziko srdečních onemocnění a posilují naši imunitu.

Silný kostní vývar

Silný kostní vývar obsahuje elektrolyty, které nám pomůžou ze začátku diety zvládnout keto chřipku. Kostní vývar je také bohatý kolagen, který zajišťuje pružnost a pevnost kůže, pleti, kostí, vazů, šlach, chrupavek, ale také vlasů a nehtů.

Konjac přílohy

Tyto speciální přílohy se vyrábí s kořene rostliny Konjac Amorphophallus – česky se mu říká také zmijovec indický. Konjakové těstoviny lze zařadit v keto dietě jako zdravou alternativu za tradiční těstoviny nebo rýži. Dokáží perfektně zahnat hlad. Díky pozitivním účinkům vlákniny zlepšují pohyblivost střev, fungují jako prevence proti zácpě a pomáhají snižovat cholesterol.Superpotraviny

Jestliže držíme keto dietu, měli bychom začleňovat keto superpotraviny do svých každodenních stravovacích návyků. Jedině takto našemu tělu zajistíme dostatek vitamínů, minerálů, antioxidantů a tím naplníme náš keto životní styl zdravými složkami podporujícími ketózu.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.