• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Energetické nápoje škodí stejně jako alkohol

Energy drinky jsou po celém světě velmi rozšířené. Výrobci z důvodu byznysu propagují pouze jejich pozitivní účinky. Pro své populární marketingové kampaně a atraktivitou barevného obalu se staly velmi oblíbeným nápojem především u dětí a mladých lidí. Bohužel síla reklamy zapůsobila na lidskou populaci až do takové míry, kdy se staly energetické drinky pro mnohé běžným denním nápojem.
Energetické drinky se však nehodí k časté a pravidelné konzumaci. Pro některé skupiny obyvatel je konzumace těchto nápojů zcela nevhodná, může vážně poškodit zdraví nebo dokonce způsobit náhlou smrt.
Energetické nápoje bývají obohacovány různými složkami. Nejčastěji se jedná o kofein, cukr, náhradní sladidla, taurin a barviva. Pokud nesáhneme zrovna po „sugar free“ verzi, obsahuje 1 plechovka energy nápoje až 14 kostek cukru. Pokud zkonzumujeme takto velké množství cukru najednou, dojde k jeho velmi rychlému uvolnění do naší krve. Dochází tak mnohem snáze k rychlému rozvoji obezity.
Hlavní povzbudivou složkou v těchto nápojích však není cukr, ale kofein. 1 plechovka energy nápoje obsahuje takové množství kofeinu, jako bychom vypili 2 šálky kávy. To ještě není tak alarmující, ale rozhodně by tyto nápoje neměly být podávány dětem. Díky obsahu kofeinu dojde ke stimulaci nervového systému, což u dětí často způsobuje poruchy spánku, nesoustředěnosti a při pravidelném užívání dokonce k rozvoji deprese a úzkostí.
Řada energetických nápojů obsahuje také taurin. Je to látka, která nám pomáhá zlepšit výkon. Na druhou stranu ale zvyšuje účinky kofeinu, čímž dochází k vzestupu krevního tlaku a srdeční frekvence.
Energy nápoje do zdravého životního stylu rozhodně nepatří. Dají se považovat za jakýsi chemický koktejl plný přídatných látek, cukru, barviv a konzervantů. Někteří výrobci lákají na přidané výtažky exotických rostlin. Bohužel však ani tyto rostliny v kombinaci s kofeinem a taurinem nejsou bez rizika.
Přestože každý extrémní sport bývá sponzorovaný určitou značkou energy drinku, málokdo si uvědomí, jak moc je sportování v kombinaci s energetickými nápoji nebezpečné. Při fyzické námaze, kdy je tělo vystaveno větší dehydrataci představuje kofein v kombinaci s taurinem opravdu velkou zátěž pro srdečně-cévní systém. Při sportování je tedy popíjení těchto nápojů opravdu nevhodné.
Ještě větší hrozbu představují energetické nápoje v kombinaci s alkoholem. Látky obsažené v energy drincích zastírají alkohol. Tedy člověk, který tento nápoj konzumuje necítí opilost a vypije tak mnohem více alkoholu. Mnohem snáze tedy dochází k otravě alkoholem. Pokud navíc takovouto kombinaci konzumuje člověk s vysokým krevním tlakem nebo srdečně-cévním onemocněním, může dojít za poměrně krátkou dobu k výraznému zvýšení tepové frekvence. Toto výrazné zvýšení může způsobit závažnou poruchu srdeční činnosti a následně dojít k srdečně cévní příhodě.
Jistě nám neublíží dopřát si jednou za dlouhý čas v krizové situaci 1 nápoj. Popíjení by však nemělo být denní rutinou a už vůbec bychom je neměli míchat s alkoholem. Energy drinkům by se měly vyhnout děti, těhotné a kojící ženy a osoby trpící kardiovaskulárním onemocněním.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.