• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak se zbavit tuku?

Jistě jste už někdy slyšeli větu: „Všechno je to v hlavě!“ Ano, je to tak. I na sobě jsem zjistila, že můžeme mít sebelepší životní styl, ale pokud se nebudeme mít rádi a budeme v životě zažívat velký stres a emoční napětí, úspěch se nedostaví.

V prvé řadě je důležité přijmout své tělo – přijmout se tak, jak vypadáme. Někdy je to těžký úkol, ale pomocí pozitivních afirmací si dokážete nastavit lepší podvědomí: „Mám se rád/a. Rád/a pracuji na tom, aby mé problémové partie byly štíhlejší a pevnější.“ Opakování je matka moudrosti, a proto myslete na to, jak jste se cítili, když … jste měli menší džíny, nosili upnuté šaty/sako. Může se to zdát pošetilé, ale takové představy opravdu fungují.

 

Výživový poradcePLÁNUJTE

Vytvořte si plán aktivit. Pomáhá k lepšímu organizování vašeho času a celkovému orientování např. v dosažených výsledcích.

Zaveďte si tabulku, kde si budete psát a odškrtávat – kolik jídel jste měli za den, kolik jste toho vypili. Kdy si v týdnu uděláte čas na cvičení (posilování, skupinová lekce, protahování,..) a kdy se budete věnovat jen sami sobě. Nezapomeňte na pravidelné převažování či přeměřování – jednou za měsíc stačí!

 

PEČENÍ BUCHET ZAČÍNÁ V KUCHYNI

Štíhlé nohy se stejně jako břišáky (nebo též známé slovní spojení pekáč buchet) „dělají“ v kuchyni. Pro tvarování postavy obzvlášť platí, že výsledek je z 80 % správné stravování a z 20 % pravidelný pohyb. Zdravá strava při hubnutí je tedy klíčová.

Nejužívanější vzorec stravování je: jíst malé porce, nejlépe 5 – 6x denně.

Pokud chceme modelovat problematické partie, je důležité si hlídat množství bílkovin ve stravě (při každém jídle přijímat potraviny bohaté na bílkoviny). Snažit se jíst dostatek zeleniny (podzim/zima – raději tepelně upravená, jaro/léto – může být i syrová).

Velmi se vyplatí do svého jídelníčku zařadit 6. jídlo, např. koktejly na hubnutí. Koktejly It’s my life! napomáhají snižovat množství tukové tkáně při zachování svalové hmoty.

Neomezujte jakékoliv živiny. Abyste měli dostatek energie na jakékoliv pohybové aktivity, potřebujete vyvážený poměr bílkovin, tuků i sacharidů – správně přizpůsobený každému dni.

 

PRAVIDELNÝ PITNÝ REŽIM

Chcete vědět, jak efektivně zhubnout? Dbejte na dostatečný příjem tekutin. Pitný režim by se měl pohybovat okolo 2 až 3 litrů denně – nejlépe čisté vody (bez přísad), která vás nejen hydratuje, ale pomáhá i s detoxikací organismu.

 

POHYB

V prvé řadě si musíte uvědomit jednu základní věc. Naše tělo neumí hubnout jen na určité partii. Bohužel mu nelze přikázat, jak zhubnout stehna nebo jak rychle zhubnout přes břicho – tuk je potřeba redukovat celkově. A zde přichází na řadu trpělivost a pozitivní myšlení, aby vás podržely při dosahování vytouženého cíle.

Hýbejte se! Pro efektivní formování postavy (problémových partií) je potřeba se zaměřit spíše na vysoce intenzivní silové tréninky s krátkými pauzami (rychlé výpady, polo dřepy se zátěží, zkracovačky, krátký a rychlý běh do schodů, … – výběr cviků bude souviset s formovanou partií).

Už víme, že trénink je dobré si dopředu naplánovat – pokud vám vyjde cvičení 3x týdně (např. posilování doma), postačí i 25-30 min (zahřátí – skákání, běh na místě; samotné posilování – stačí kombinace dvou partií; protažení). Pamatujte, že u posilování je lepší navyšovat počet sérií i počet opakování postupně se zvyšující se fyzickou aktivitou. Pravidelný trénink dělá mistry – vytrvejte!

 

POMOC

Umění říci si o pomoc. Nejen odbornou, ale i přátelskou.

Pokud se neorientujete v tom, jak jíst zdravě a zhubnout, doporučuji nějaký čas věnovat malému sebevzdělání nebo navštívit svého výživového poradce, který vás navede na správnou cestu. Znám spousty lidí, kteří se léta namáhají cvičením, ale výsledky nikde. Přitom jen stačí správně poskládat jídelníček – sestavit ho na míru – a vše jde snáz.

Co se přátelské pomoci týče, platí, že ve dvou se to lépe táhne. Díky podpoře vašeho okolí k sobě dokážete být poctivější (cvičení, jídlo, pití, …) a svých cílů dosáhnete rychleji.

 

POSTEL

Odpočívejte! Aby tělo lépe spalovalo podkožní tuk a svaly byly pevnější, musíme mu dopřát potřebnou regeneraci. Celkový útlum organismu přichází s 22. hodinou a nejlepší odpočinek tělo zažívá od 24. hodiny. Zkuste jít spát dříve a raději brzy vstát. Využijte síly spánku.

Zdroj: osobní zkušenost, časopis Dieta, behejsrdcem.com, vyzivovi-poradci.cz

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.