• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak vypadá třetí fáze ketodiety It’s My Life?

Máte za sebou první dvě fáze proteinové diety, nebo s It’s my life teprve začínáte, a jste zvědaví, co vás čeká ve třetí fázi? Sepsali jsme pro vás, na co se připravit, jaké sporty do svého režimu zařadit, nebo kterými potravinami můžete obohatit svůj keto jídelníček.

Do třetí fáze ketodiety It’s my life můžete buď přejít plynule z druhé fáze, nebo tímto krokem teprve začít. Tato varianta se vás týká v případě, pokud máte fyzicky náročnější zaměstnání, nebo pravidelně vykonáváte intenzivnější aktivitu, kterou nemůžete ze svého režimu vyřadit. Pokud si nejste správným postupem jistí, poraďte se s našimi certifikovanými výživovými poradci, kteří vám doporučí dietní plán přesně pro vaše potřeby.

Třetí krok ketodiety trvá jeden až pět týdnů podle toho, kolik kilogramů chcete zhubnout. Každý dietní plán je totiž nastavený tak, abyste hubnuli postupně a zdravě.

Na vývoji a složení produktů It’s my life se podílejí nutriční specialisté a lékaři. Díky tomu vaše tělo získá během diety vše, co potřebuje – dostatečný příjem důležitých živin, vitamínů, ale i minerálů. U diety It’s my life jsme také nastavili optimální kalorický deficit tak, aby vaše tělo během hubnutí nestrádalo a nepoškodili jste si zdraví, k čemuž může dojít při nezdravém shazování kil. Díky tomu se nemusíte bát ani jojo efektu.

dietní plányJídelníček ze sáčků si v této fázi sestavíte buď sami, nebo můžete využít cenově zvýhodněných předpřipravených boxů. A pokud chcete vyzkoušet nové příchutě, jsou skvělým řešením naše ochutnávkové sety, které vždy obsahují čtyři až pět porcí proteinových kaší, koktejlů, polévek, palačinek, hlavních jídel nebo tyčinek v různých variantách.

Zařaďte bílkoviny

Oproti první a druhé fázi, kdy jste konzumovali pět sáčků It’s my life denně, vás čeká v třetí fázi změna. Místo obědového sáčku (či jiného) si dopřejete porci kuřecího, krůtího či králičího masa, libového hovězího či vepřového masa (panenka, kýta) nebo sladkovodní či mořské ryby bez kůže (například tuňáka ve vlastní šťávě). Tato jídla pak můžete kombinovat s bílou nebo zelenou zeleninou. Vegetariáni si místo libového masa mohou připravit například šmakoun, tofu, tempeh či sójové maso – tedy rostlinnou alternativu bohatou na bílkoviny, ale také třeba dvě vejce. Budete tak konzumovat pouze čtyři sáčky denně.

Velikost masa, ryby či rostlinné potraviny určíte jednoduše – jedna porce by měla mít přibližně velikost dlaně. K obědu si navíc můžete dát 150 až 200 gramů zeleniny. Během dne pak ještě navíc 100 až 150 gramů. Bez problému si tak můžete dopřát zeleninu z druhé fáze (například pórek, bílou ředkvi, bílou a zelenou papriku či kedlubnu) a nově také cuketu, lilek, brokolici, květák, fazolové lusky, chřest, špenát, artyčoky, kapustu, celer, petržel a dokonce i houby.

Teplou kuchyni můžete navíc obohatit lžící řepkového oleje nebo přepuštěného másla ghí. Do salátů a dalších pokrmů studené kuchyně se zase výborně hodí kvalitní olivový olej.

Zpestřete jídelníček

Pokud by vám běžné porce nestačily, nebo byste si chtěli obědy nějakým způsobem zpestřit, můžete si dát jako přílohu nízkoenergetické konjakové těstoviny, jako jsou špagety či tagliatelle, nebo konjakovou rýži. Tyto přílohy obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny, pomáhají optimalizovat hladinu cholesterolu v krvi a jsou výborným doplňkem k hlavnímu jídlu či polévce nejen během redukčních diet.

Vhodné je také vepřové a hovězí sušené maso či neslazené ořechové krémy, které se skvěle hodí na palačinky nebo do kaší. Vybrat si můžete z různých příchutí, jako jsou pistácie, lískové oříšky, kešu, mandle a kokos nebo arašídy.

Voda, čaj, káva, ale i drinky?

Jak vypadá třetí fáze ketodiety It's My Life?Stejně jako v první a druhé fázi diety, i ve třetí fázi si hlídejte dostatečný pitný režim. Vypít byste měli 2,5 až 3 litry tekutin v průběhu celého dne. Kromě čisté vody, kterou můžete ochutit lístky máty a meduňky či plátky citronu a salátové okurky, si můžete dát také slabý výluh čaje bez cukru a medu nebo FIT TEA s příchutí limetky.

Vyzkoušet můžete také Bolero drinky bez cukru, které máme v nabídce v mnoha příchutích – od ananasu, černého rybízu či borůvky přes granátové jablko, liči, papáju a kiwi až po ledové čaje a kolu. Dopřát si také můžete až tři šálky mleté či zrnkové kávy bez cukru a mléka denně – a to například FITNESS COFFEE, která obsahuje 16 druhů bylin a koření, ale také antioxidanty.

 

Začněte sportovat

Od třetí fáze diety It’s my life můžete zařadit také sport či náročnější fyzické aktivity. Začněte zlehka a postupně přidávejte na intenzitě. Vyrazit můžete například na procházku a jakmile získáte větší fyzičku, můžete i běhat či posilovat. Každému vyhovuje jiný styl cvičení a každý pohyb, i kdyby trval jen chvíli, je lepší než žádný.

Pokud však máte větší nadváhu, s běháním počkejte a zařaďte raději pomalejší aktivity. Vyvíjeli byste totiž příliš velkou zátěž na klouby. Běh proto vyměňte například za procházku či rychlejší chůzi. A jakmile trošku vytvarujete postavu a zlepší se vám fyzická kondice, můžete sporty obměnit.

Podpořte své zdraví

Nejen během proteinové diety je dobré své zdraví posilovat také kvalitními doplňky stravy. Činnost svalů, nervů či paměti můžete podpořit magnesiem a přirozenou krásu, celkové zdraví a bezbolestný pohyb zase mořským kolagenem. Pozitivní účinky na fungování srdce a cévvegan omega 3, 6 a 9 a ostropestřec mariánský je zase velmi dobrým pomocníkem pro detoxikaci jater a celého organismu. Důležitá je také psychika. Snažte se proto vyhýbat stresu a naopak si zkuste navodit psychickou pohodu.

Chce poradit s výběrem dietního plánu či kvalitními doplňky stravy, nebo třeba změřit na přístroji InBody? Ozvěte se naší výživové poradkyni Tereze, nebo zajděte do některé z našich poraden, které najdete v mnoha krajích České republiky.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.