• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Snídaně – základ dne

Známé přísloví praví: „Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem a večeři daruj nepříteli.“ Řada lidí však dělá pravý opak. Snídani záměrně nebo z nedostatku času vynechávají, první jídlo si dopřejí kolem poledne a večer po příchodu z práce vybílí ledničku. Tělo však potřebuje dostávat energii v pravidelných intervalech. Pokud organismu nedáme najíst, nezbude našemu tělo nic jiného, než čekat na další přísun energie z jídla. Následně tělo využije každé možnosti, kdy mu dáme najíst a energii z přijaté potravy si uloží do tukových zásob na horší časy. Lidé, kteří snídají, si mnohem lépe udrží tělesnou hmotnost, než ti, kteří snídani vynechávají.

V dnešní době se z různých zdrojů můžeme dočíst, že snídat není potřeba. Pravda je taková, že pokud člověk bude žít zdravým životním stylem, jídelníček si umí poskládat tak, aby obsahoval všechny potřebné živiny a stravuje se pravidelně, pak není úplně nutné, aby snídal, pokud mu to z nějakého důvodu nevyhovuje. Pro většinu lidí však nesnídání vede k nerovnoměrnému rozložení živin během dne, kolísání energie, hladiny cukru v krvi, větší chutě na nezdravé potraviny, a to vše má za následek zvýšené tendence k nabírání kil.

ČASTÝ PROBLÉM „NESNÍDAČŮ“

Někteří lidé snídají pouze kávu, protože tvrdí, že jsou nasycení a první jídlo si dopřejí až v poledne. Pokud však člověk takto odsouvá jídlo, nestíhá během dne, tak to často dohání právě večer a sní obrovské množství energie, které by jinak přes den měl rozložené. Tělo takové množství energie ale nestačí vytrávit a ráno nemá hlad. Tudíž následující jídlo si dopřeje opět až v poledne nebo odpoledne. Tito lidé by měli zapracovat na přetočení denního rytmu, aby den začínali opravdovou snídaní a ne jen kávou.

Snídaně by měla tvořit 20-25% celkového denního příjmu energie. Ke snídani bychom měli usednout do 1 hodiny od probuzení. Pokud však vstáváme do práce velmi brzy např. kolem páté hodiny ranní, není úplně nutné hned usednout ke snídani. Snídani si v tomto případě můžeme dopřát až v práci, kdy je tělo nastartované.

JAK BY MĚLA VYPADAT IDEÁLNÍ SNÍDANĚ?

Snídaně by měla obsahovat komplexní sacharidy, bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu z ovoce nebo zeleniny. U snídaně bychom také neměli zapomínat na pitný režim. Ideální volbou je slabý výluh čaje (zelený, černý, bylinkový, ovocný), voda s citronem, melta nebo kvalitní kakao. Volit můžeme i kávu obohacenou o sklenici vody.

Snídaně můžeme volit sladké i slané. Měli bychom se vyhnout potravinám, které obsahují prázdné kalorie, jsou velmi bohaté na tuk a chudé na bílkoviny (koblihy, croissanty, slazené cereálie, paštiky, párky).

Ze sladkých snídaní můžeme kombinovat vločky s tvarohem nebo jogurtem, ovocem, neslazeným müsli, to vše můžeme dochutit ořechy, semínky, menším množstvím nastrouhané kvalitní čokolády nebo skořicí. V zimních obdobích nás jistě zahřeje kaše z vloček ovesných, jáhlových, pohankových nebo rýžových,… to vše opět můžeme obohatit ovocem a oříšky.

Ze slaných snídaní si můžeme dopřát např. žitný kváskový chléb, dýňový chléb, či celozrnné pečivo. Vždy bychom tento komplexní sacharid měli doplnit bílkovinou např. vařené vejce, kvalitní šunka, tvarohová pomazánka, plátkový sýr, cottage. Neměli bychom také zapomenout slanou snídani doplnit zeleninou (listový salát, ředkvičky, rajče, salátová okurka,…).

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.