• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Nejčastější omyly a mýty při hubnutí

Jste přesvědčeni o tom, že jíte zdravě, denně cvičíte a přesto nehubnete? Možná jste si přečetli v časopisech či internetu nejrůznější triky, jak zaručeně a efektivně zhubnout. Bohužel většina těchto návodů nemusí být vždy pravdivá. Mnohdy špatně zvolený postup při hubnutí nejen že nefunguje, ale také může navíc způsobit zdravotní problémy. Jakých chyb bychom se tedy měli vyvarovat?

Jezte každé dvě hodiny

Toto opatření se obvykle doporučuje těm, kteří stále trpí hladem nebo v důsledku dlouhých mezer mezi jídly snědí najednou příliš velké množství. Pro mnohé lidi však jíst každé 2 hodiny není vůbec přirozené. Často tak do sebe dostávají další várku jídla, přestože žaludek ještě nestačil zpracovat ani jídlo předchozí. Většině lidí stačí 3-4 vhodně zvolená jídla denně. Každý člověk by si však měl určit počet jídel za den sám podle toho, jaký má režim a jak mu to vyhovuje, případně se poradit s odborníkem.

Nejlépe zhubnete při hladovce

Při jednodenním hladovění můžete sice snížit svoji hmotnost až o 2kg, ale cca 1,5kg úbytku hmotnosti tvoří voda, kterou při prvním větším jídle opět zadržíte a tím se dostanete na původní hmotnost. Z dlouhodobého hlediska však tímto způsobem svoji váhu nezredukujete. Naopak při opakovaných hladovkách se organismus začne přizpůsobovat nižšímu příjmu potravy, tím současně dojde ke snížení bazálního metabolismu a tím budete daleko snadněji přibírat na váze.

Poslední jídlo snězte do 17. hodiny

Touto radou se můžete řídit, pokud chodíte spát v osm večer. Pokud však patříte mezi ty, kteří ulehávají až po jedenácté hodině, měli byste večeři směřovat kolem 19. hodiny. V opačném případě hrozí noční nálety na ledničku. Dbejte na to, aby večeře nepředstavovala největší jídlo dne. Měla by být také dobře stravitelná a ne příliš tučná.

Zaručená dieta 5000 kJ

Tento největší omyl s magickou pětitisícovkou si můžete přečíst v kdejakém letním vydání časopisu s tipy, jak zaručeně zhubnout. Tento redukční jídelníček je však zastaralý a už vůbec neplatí pro každého. Jde sice o jakési zjednodušení, při kterém je hubnutí skoro zaručeno, ale také hrozí, že si tímto způsobem natolik zpomalíte metabolismus, že budete nuceni celoživotně omezovat množství jídla.

S prášky na hubnutí půjdou kila dolů

Na trhu se s těmito zázračnými pilulkami roztrhl pytel. Pokud by však pilulky skutečně fungovaly jako zaručený prostředek na hubnutí, bylo by obézních lidí výrazně méně. Některé tabletky můžou skutečně hubnutí podpořit, ale bez celkové úpravy jídelníčku a navýšení pohybové aktivity se přebytečná kila pouze s tabletkami skutečně nevytratí.

Sklenička vína či malé pivo denně neublíží

Patříte mezi ty, kteří si myslí, že malé množství alkoholu při hubnutí nevadí? Však ze všech stran slyšíte, jak sklenička vína denně dělá tělu dobře. Možná právě proto se vám hubnout nedaří. Bohužel alkoholické nápoje obsahují sacharidy, které v dietním režimu bývají největším problémem. Navíc si málokdo uvědomuje, že jde o velké množství energie v malém objemu nápoje. Alkohol navíc oslabuje metabolismus a působí močopudně, čímž narušuje stálost vnitřního prostředí. Následkem toho dochází k zastavení spalování tuků.

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.