• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jahody – lahodné ovoce, které prospívá zdraví

S příchodem léta startuje sezóna jahod. Každý rok se na toto šťavnaté ovoce těšíme. Není divu, že jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě. Na rozdíl od těch celoročně dovážených neobsahují naše poctivě vypěstované druhy pesticidy a chemické přidané látky. Právě v tomto období bychom si je měli dopřát v maximální možné míře a využít jejich lahodnou chuť a také prospěšné účinky na naše zdraví.
Jahody jsou především bohatým zdrojem vitamínu C. Obsahují ho dokonce ještě více než citrusové plody. V jahodách nalezneme ale také vitamín K a v menším množství i vitamín A a E. Významnou roli zde hraje i obsažená kyselina listová, kterou uvítají zejména těhotné ženy pro správný vývoj plodu. Z minerálních látek stojí za zmínku draslík, mangan, ale také menším množství je zde zastoupen hořčík.
Jahody patří mezi antioxidanty, které chrání naše tělo před volnými radikály a zpomalují procesy stárnutí. Díky nízkému obsahu tuku a sodíku se perfektně hodí do redukčních diet. Díky diuretickým účinkům podporují jahody vylučování kyseliny močové z těla, tudíž jsou vhodné i pro osoby trpící onemocněním dna. Jahody také díky vláknině usnadňují vyprazdňování střev a působí tak proti zácpě.
Právě v tomto období obsahují jahody nejvíce cenných látek, a proto bychom se je měli snažit využít v co největší míře. Velmi oblíbenou činností bývají samosběry, kde se dají jahody pořídit až za polovinu peněz. Navíc spojíme pobyt na čerstvém vzduchu společně s pohybem, a tak uděláme něco i pro své tělo.
Jahody rychle podléhají zkáze a snadno se na nich usazuje plíseň, proto bychom se měli snažit je zpracovat co nejdříve, ideálně do dvou dnů. Jahody si můžeme dopřát ke zdravé snídani či svačince. Nejlépe se hodí v kombinaci s mléčnými výrobky např. do jogurtu, tvarohu v kombinaci s müsli nebo vločkami, případně rozmixovat společně s kefírem. Pochutnat si na nich můžeme i jen tak. Obsahují velké množství vody a v létě nás tak skvěle osvěží.
Dobrou volbou je uchovat si jahody pro pozdější užití. Tak si je budeme moci dopřát i po sezóně během celého roku. Jahody můžeme zamrazit. Nejprve je očistíme a omyjeme, následně důkladně osušíme a rozmístíme na tácek nebo prkénko. Dáme na chvíli do mrazáku namrazit a následně můžeme vložit do mikrotenového sáčku a nechat domrazit. Takto zůstanou jednotlivé jahody od sebe oddělené a uchovají si původní chuťové i živinové vlastnosti. Z jahod se často také připravují skvělé marmelády nebo se můžou i sušit.
Při první konzumací jahod bychom měli být opatrní. Jahody patří mezi alergeny a zvláště u malých dětí můžou způsobit nepříjemné alergické reakce.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.