• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jaké ořechy se hodí pro hubnutí a kterým se raději vyhnout?

Ořechy do zdravého jídelníčku bezesporu patří. Obsahují spoustu cenných látek, které jen stěží nahradíme jinými potravinami. Do keto jídelníčku ořechy zařazujeme zejména pro svou sytivost a velké množství kvalitních tuků. Ne však všechny ořechy jsou pro keto hubnutí vhodné. Některé obsahují velké množství sacharidů, jiné zase větší množství celkové energetické hodnoty. Po kterých ořeších sáhnout a kterým bychom se měli naopak vyhnout?

Většina ořechů obsahuje kolem 80 % tuku, což je při keto dietě velmi vítané. Avšak všeho moc škodí. S vysokým množstvím tuku stoupá i jejich kalorická hodnota. Pokud se tedy snažíme zhubnout, neměli bychom je jíst bezhlavě, ale raději si dávku odměřit. Doporučený denní příjem se pohybuje kolem 25 gramů. Toto množství se uvádí jako zdraví prospěšné. Konzumace ořechů přispívá ke snížení celkového cholesterolu v krvi a působí blahodárně na naše srdce a cévy. Mají protizánětlivý účinek a napomáhají při prevenci vzniku cukrovky 2.typu.

Jaké ořechy se hodí pro hubnutí a kterým se raději vyhnout?

Jaké ořechy v keto raději vynechat?

Rozhodně bychom se měli vyhnout ořechům praženým a soleným. Obsažená sůl zatěžuje ledviny, zvyšuje krevní tlak, přispívá k obezitě. Pražení zase ochuzuje ořechy o jejich prospěšné látky.

Co se týče složení, snažíme se při keto vybírat z takových druhů, které obsahují méně sacharidů. Ovšem neznamená to, že bychom jednou za čas nemohli sáhnout i po jiných druzích. Vždy záleží na množství. Mezi nejvhodnější keto ořechy patří takové, které obsahují do 15 gramů sacharidů na jejich 100 gramů. Naopak více sacharidů pak nacházíme například v kešu (26g), kaštanech (40g), arašídech (18g), vlašských ořeších (18g) nebo pistáciích (17g).

Jaké ořechy bezpečně zařadit do keto jídelníčku?

Do keto jídelníčku se snažíme volit takové ořechy, které obsahují co nejnižší množství sacharidů, ideálně do 15 gramů sacharidů na 100 gramů jejich celkového množství. Mějme však na paměti, že ani v tomto případě bychom neměli opomenout jejich vysokou energetickou hodnotu a nekonzumovat denně více jak 25 gramů ořechů.

Mandle neloupané

100 gramů neloupaných mandlí obsahuje 7 gramů sacharidů. Jsou také výborným zdrojem bílkovin.  Díky neutrální chuti lze mandle namlít na mandlovou mouku, která často bývá součástí keto receptů. Z té si pak můžeme připravit například keto chléb nebo keto pizza.

Lískové ořechy

Lískové ořechy obsahují 8 gramů sacharidů. Jsou ale také prospěšné kvůli vyššímu obsahu vlákniny a vitamínu E.

Makadamové ořechy

Makadamové ořechy patří mezi ořechy s nejmenším množstvím sacharidů – pouhé 5 gramů. Obsahují také velké množství vitamínu B1.

Para ořechy

Para ořechy jsou pro fanoušky keto tou nejlepší volbou. Obsahují pouhé 4 gramy sacharidů. Patří také k nejbohatším potravinovým zdrojům selenu.

Piniové oříšky

Trošku vyšší množství sacharidů, ale stále vhodné pro keto dietu, jsou piniové oříšky, které obsahují 13 gramů sacharidů. Lze je použít do salátů nebo při přípravě bazalkového pesta. Vyznačují se vysokým obsahem železa.

Pekanové ořechy

Za zmínku stojí také pekanové ořechy, které obsahují 14 gramů sacharidů a v menším množství je s čistým svědomím můžeme do keto jídelníčku zařadit. Obsahují také velké množství vlákniny, díky které mají vysoký sytící efekt. Pomáhají také při prevenci srdečně-cévních onemocnění. Pekanové ořechy jsou velmi podobné vlašským ořechům, jen obsahují více tuku.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.