• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Nejlepší nápoje do horkého léta.

Pitný režim bychom měli dodržovat celoročně. V létě se však mnohem více potíme a naše tělo je k dehydrataci náchylnější. O to více bychom se měli zaměřit na dostatečné množství tekutin. V horkých dnech máme tendenci se ochlazovat a tím pádem sahat po studených nápojích. Ty ale představují pro naše tělo velkou zátěž.
Vychlazené nápoje naše tělo mnohem více vyčerpávají a hydrataci těla spíše zpomalují. Organismus nejprve musí vynaložit energii na to, aby tekutiny ohřálo na tělesnou teplotu. Teprve potom ji pošle dál zažívacím traktem a do krevního oběhu. Přestože v létě všemožně bojujeme s vysokými teplotami, měli bychom dávat přednost nápojům pokojové teploty.
Když se řekne „letní nápoj“, mnozí si představí osvěžující míchané drinky, party koktejly, studené točené pivo, cidery nebo radlery. Všechny tyto nápoje jsou doslova cukernou bombou. Nemusí se ale jednat jen o alkoholické nápoje. Velkou kalorickou hodnotu představují i nealkoholická piva a vychlazené domácí limonády, džusy nebo sirupy. Pro zpestření pitného režimu nebo u posezení s přáteli jistě jedna sklenička takového nápoje nevadí. Pokud ale člověk vypije při oslavách léta 8 kousků piv, vyrovná se to celkovému energetickému dennímu příjmu, a to pak není divu, že naše kila vesele narůstají.

JAK ZJISTÍME, ŽE PIJEME MÁLO?
Denní příjem tekutin by se měl pohybovat mezi 300-350ml na každých 10kg hmotnosti dospělého člověka za den. Pokud chceme orientačně zjistit, zda přijímáme dostatečné množství vody, poznáme to jednoduše z barvy moči. Pokud je moč tmavá, je to známka nízkého příjmu zásobení těla tekutinami. Důležité je také pít průběžně. Organismus tak tekutiny mnohem lépe zužitkuje než při vypití velkého množství najednou.
Dalším varovným signálem obzvláště v létě jsou otoky. Při nízkém příjmu tekutin začne tělo zadržovat vodu a spolu s ní i nečistoty a toxiny, které by jinak vodou vyloučilo. Následně začneme otékat a cítíme se napuchle.

CO TEDY MÁME V LÉTĚ PÍT?
Nejpřirozenějším nápojem pro naše tělo je čistá neperlivá voda pokojové teploty. Vodu můžeme osvěžit citronem, lístky máty, meduňky, salátové okurky nebo ovocem (jahody, pomeranč apod.).
Pro zpestření pitného režimu můžeme zařadit i minerálky, ale ani s nimi bychom to neměli přehánět. V minerálkách bývá velmi hojně zastoupeny různé druhy minerálů, obzvláště pak sodík. Vzhledem k tomu, že česká populace přijímá soli nadbytek, měli bychom se sodík snažit spíše omezovat. Pokud už si dopřejeme minerálku, je důležité střídat značky.
V létě můžeme do pitného režimu zařadit i slabé výluhy nejrůznějších čajů. Vůbec je nemusíme pít horké jako v zimě, ale nechat je při pokojové teplotě nebo je lehce zchladit. Skvěle osvěžit nás může například čaj z lístků meduňky zakápnutý citronem.

JAKÝM NÁPOJŮM SE RADĚJI V LÉTĚ VYHNOUT?
Omezit bychom měli perlivé nápoje. Perlivá voda obsahuje oxid uhličitý, který sice není pro naše tělo nijak škodlivý, ale může mít spoustu negativních účinků. Popíjením bublinek nutíme tělo vylučovat ve zvýšeném množství žaludeční šťávy, což nám způsobuje pocit plnosti, nadýmání a reflux. Perlivé vody také mnohem více zatěžují ledviny.
Kvůli vysokému obsahu cukru bychom se měli vyhnout také sladkým nápojům typu kola, fanta, sprite, ale také větší množství džusů a sirupů. Tyto druhy nápojů jsou kaloricky bohaté. Navíc nám navozují větší pocit žízně a způsobují sucho v ústech.
Snížit bychom měli také konzumaci kávy, která díky obsahu kofeinu naše tělo více dehydruje. Káva se do pitného režimu nepočítá. Pokud už si kávu dopřejeme, měli bychom k ní vypít jako kompenzaci sklenici neperlivé vody.
Přestože alkoholické nápoje bývají obzvláště při letních party velmi oblíbené, příliš našemu tělu nesvědčí. V horkém létě jsme ohroženi ztrátami tekutin mnohem více než v kterémkoliv jiném období. Alkohol naše tělo odvodňuje a tím mnohem snáze dochází k dehydrataci organismu.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.