• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Co je to vlastně cukrovka?

Pod název cukrovka neboli diabetes mellitus zahrnujeme hned několik typů tohoto onemocnění. U zdravého člověka se hodnota cukru v krvi ráno nalačno pohybuje mezi 3,9-5,6mmol/l. Pokud je naměřená hodnota glykémie vyšší, pak je tento stav varováním, že něco není v pořádku. Vysoké hladiny cukru v krvi bývají způsobeny nedostatkem inzulínu v těle. Pomocí inzulínu se molekuly krevních cukrů dostávají do buněk, kde jsou dále zpracovávány. Pokud však inzulínu máme v těle nedostatek, krevní cukry se v těle hromadí a vzniká cukrovka. Dle původu však rozlišujeme tyto typy diabetu:

PREDIABETES

Pokud se hodnota glykémie nalačno pohybuje mezi 5,6-7mmol/l, obvykle to značí o stavu, který předchází rozvoji diabetu. Nehovoříme zatím ještě o cukrovce, ale o poruše glukózové tolerance. Tento stav je jakýmsi varováním, že je nejvyšší čas začít něco dělat. Jestliže se k tomu postavíme čelem, změníme životní styl a něco zhubneme, pak se cukrovka nemusí vůbec projevit.

CUKROVKA II. TYPU

Tento typ diabetu byl dříve znám pod pojmem „stařecký diabetes“. Bohužel to už dávno není pravda. Dnes je tento typ diabetu nejrozšířenějším na světě a každým rokem jím onemocní miliony lidí včetně mladé generace. Rizikovým faktorem pro vznik tohoto typu cukrovky je totiž obezita. Buňky v těle jsou obaleny tukem a stávají se pro inzulín rezistentní. Diabetu II.typu se však dá předcházet prevencí obezity, zdravým životním stylem a dostatkem pohybu. Pokud se diabetikovi podaří zhubnout, je velká šance na vymizení nebo aspoň na výrazné zlepšení kompenzace diabetu.

CUKROVKA I. TYPU

Nejčastěji bývá cukrovka I.typu diagnostikována již v dětství nebo rané dospělosti. Na rozdíl od cukrovky II.typu, za tento typ diabetu žádný pacient nemůže. Jedná se o autoimunitní onemocnění, kdy slinivka neprodukuje inzulín. Na krevní cukr v těle se tím pádem nemá co navázat a vzniká hyperglykémie, což je život ohrožující stav. Je třeba tedy inzulín tělu dodávat injekčně.

GESTAČNÍ (TĚHOTENSKÁ) CUKROVKA

V průběhu těhotenství podstupuje každá budoucí maminka screening těhotenské cukrovky. Pokud je hodnota glykémie vyšší, pak ve většině případů stačí ženám upravit stravu, zvolit vhodný pohyb, dostatečný pitný režim a dopřát si kvalitní spánek. Ze stravy je třeba vyloučit jednoduché sacharidy a náhradní umělá sladidla. V některých případech může lékař doporučit podání malého množství inzulínu. Cukrovka spojená s těhotenstvím většinou po porodu téměř u všech žen vymizí. Pokud však cukrovka není léčená, může ohrožovat matku i plod.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.