• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vtipné vánoční zvyky

Vánoce mají své kouzlo. Možná právě proto se tak rádi o Štědrý den věnujeme lidovým tradicím, zvykům a věštění. Spoustu z nich známe a praktikujeme je každý rok. Mezi nejznámější patří krájení jablka v očekávání, že nalezneme hvězdičku, lití olova, kde si věštíme budoucnost nebo třeba sledujeme svou životní dráhu pomocí plavby lodiček z ořechových skořápek v umyvadle. Existují však i takové zvyky, které nejsou až tak známé, avšak stojí za vyzkoušení a lze si u nich užít spoustu zábavy.

Vtipné vánoční zvyky

Prostřený stůl pro sudý počet osob

Bez ohledu na to, kolik se sejde lidí na štědrovečerní večeři, by měl být na stole sudý počet talířů. Liché číslo přináší smůlu a nemoc.

Nohy stolu obepnuté řetězem

Během štědrovečerní večeře se nohy stolu obepínají řetězem na zámek, aby byla rodina chráněna před zlými duchy, zloději a nenadálými událostmi.

Sekyrka pod stolem

Před štědrovečerní večeří by si každý měl šlápnout na sekerku umístěnou pod stolem. To nám zajistí ochranu před bolestí nohou.

Nevynášet odpadky

Během Štědrého dne bychom rozhodně neměli z domova vynášet odpadky. Tím si totiž zároveň odneseme z domova i štěstí.

Ořech pod postelí nebo polštářem

Snězení ořechu, který jsme noc před Štědrým dnem schovali pod postel nebo pod polštář, bychom měli ihned po probuzení sníst. Tím si po celý rok uchráníme naši postel od štěnic a blech.

Zrnko hrachu ve vánočce

Při pečení vánočky bychom měli do těsta přimíchat zrnko hrachu. Ten, který hrách ve vánočce objeví, bude mít celý rok štěstí.

Klepání na kurník

Na Štědrý den můžou svobodné dívky poklepat svou botou na kurník. Pokud se jako první ozve slepička, vdavky se žádné nechystají. Pokud se však ozve kohout, očekává se svatba.

Třesení bezem

Jestliže chce svobodná dívka zjistit, odkud bude pocházet její nastávající, pak stačí vyhledat keř bezu a zatřást s ním. Odkud se jako první ozve psí štěkot, tam najde svého budoucího ženicha.

Házení botou

Svobodné dívky můžou vyzkoušet hod botou za hlavu. Špička směřující do místnosti znamená další rok doma. Pokud však směřuje ke dveřím, bude se v následujícím roce vdávat.

Házení kabátu na střechu

Pokud chce svobodná žena vědět, kolik let bude čekat na své vdavky, stačí házet kabát na střechu. Kolik pokusů bude třeba k jeho zachycení, za tolik let se vdá.

Nedojídat zbytky

Jídlo, které se během štědrovečerní večeře nesní, bychom ihned měli sebrat ze stolu a zakopat do země. Tím si zajistíme dobrou úrodu.

A na závěr nezapomeňme na JMELÍ! Darováním jmelí zároveň darujeme i lásku a štěstí. Štědrovečerní polibek pod jmelím nám zajistí rodinné štěstí, lásku a plodnost.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.