• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vejce – zdravý symbol Velikonoc

Vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří. S příchodem jara nám symbolizují plodnost, úrodnost a zárodek života. Během tohoto období konzumujeme vejce v mnohem větším měřítku než během celého roku. Připravujeme z nich pomazánku, velikonoční nádivku, vaječnou tlačenku, velikonoční salát, vajíčka ale také přidáváme do pečení nebo je jíme jen tak samotné uvařené natvrdo.

Ještě nedávno se tradovalo, že vajíčka přispívají ke zvyšování cholesterolu v krvi. Doporučení ohledně příjmu denního množství vajíček se však neustále mění. Naše tělo si cholesterol samo vyrábí. Pokud přijmeme větší množství cholesterolu najednou, naše tělo jeho tvorbu utlumí. Jestliže ho přijímáme málo, naše tělo je schopné si ho vyrobit samo. Dnes již víme, že pozitivní vliv vajíček na naše zdraví převyšuje negativní dopady, a tudíž bychom se neměli bránit je konzumovat.

Jelikož jsou vejce zárodkem nového života, patří k nutričně hodnotným potravinám, a to zejména z pohledu vysokého obsahu bílkovin a tuků, ale také vitamínů a minerálních látek. Větší nutriční rozdíl pozorujeme u žloutku a bílku. Žloutek považujeme za hodnotnější část vajíčka. Obsahuje větší množství bílkovin, vitamínů, ale také cholesterolu. Oproti tomu bílek považujeme za lehčí část vajíčka. Je méně kalorický, obsahuje menší množství bílkovin a žádný cholesterol.

 

Křepelčí vajíčka a cholesterol

Jedním z nejčastějších mýtů, se kterým se můžeme setkat, je tvrzení, že křepelčí vajíčka bývají pro konzumaci lepší, jelikož obsahují méně cholesterolu. Rozdíl je však pouze ve velikosti. V přepočtu na 100g se množství obsaženého cholesterolu neliší. Křepelčí a slepičí vajíčka mají velmi podobné složení.

 

Jaká vajíčka kupovat

Na trhu se můžeme setkat se širokou škálou vajec. Prodávají se fitness vejce, omega-3 vejce, připlatit si můžeme také za domácí vajíčka. V čem se liší? Největší rozdíl tkví v tom, čím jsou slepice krmené. Krmné směsi se obohacují o různé vitamíny, a to nám pak udává vlastnosti prodávaných vajíček. V současné době se hodně upřednostňují vejce z volných chovů a apeluje se na útlum prodeje vajec klecových. Značný rozdíl mezi těmito vajíčky může být v chuti, nicméně nutriční hodnoty zůstávají hodně podobné. Naopak domácí vajíčka nebývají tak kontrolované jako ta průmyslová a riziko salmonelózy nebo jiné bakteriální nákazy může být vyšší.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.