• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Předejděte cukrovce včas

V současné době je v Česku evidováno více jak 900 tisíc nemocných s diabetem. Navíc každým rokem počet případů přibývá. V naprosté většině se jedná o cukrovku II.typu. Jde o formu nemoci, kterou si během života lidé vypěstovali svým nedbalým životním stylem.

Spousta lidí si myslí, že cukrovku si vypěstujeme pojídáním sladkého, ale tak to není. Diabetem onemocníme především častou konzumací tučných uzenin, majonézových salátů, prorostlého masa a všeobecně tučnějšího jídla. Svou roli zde hraje také nedostatek pohybu. Špatným životním stylem se díky nadváze a obezitě pomalu dopracujeme až do stádia cukrovky.

Jak poznáme, že máme cukrovku?

Spousta lidí o svém onemocnění vůbec neví. Zjistí ji až při prevenci u svého lékaře, který na základě rozboru krve cukrovku stanoví. Glykémie na lačno by se u zdravého člověka měla pohybovat do 5,6mmol/l. Pokud se hodnota pohybuje do 6,9mmol/l, mluvíme o tzv. prediabetu. Hodnoty nad 7mmol/l už značí cukrovku.

Předejděte cukrovce včas

Jelikož 80% onemocnění vychází z obezity, je hlavním varovným signálem naše hmotnost. Buňky v těle totiž začínají být obaleny tukem a jsou mnohem více rezistentní na inzulín. Za další varovný signál se považuje zvýšené ukládání tuku v oblasti břicha. 

Co způsobuje neléčená cukrovka?

Preventivní kontroly u lékaře většinou cukrovku, případně prediabetes odhalí včas. Pokud se však cukrovka neléčí, dochází díky nahromadění krevního cukru k poškozování buněk v těle. Následně pak dochází k poškození cév, oční sítnice a ledvin. V důsledku toho pak nemocní často skončí např. s amputovanou končetinou, slepotou, impotencí nebo na dialýzách.

Jak cukrovce předejít?

Naštěstí cukrovka 2.typu patří mezi onemocnění, kterým lze zabránit. V případě prediabetu se lze nemoci dokonce zcela zbavit. Ovšem za podmínky, že kompletně změníme svůj životní styl.

Prevence spočívá hlavně v kvalitní stravě, pohybu, nekouření a omezení konzumace alkoholu. Měli bychom dávat přednost kvalitnímu libovému masu před tučnými verzemi a z tuků upřednostňovat rostlinné druhy před živočišnými. Jídelníček by měl obsahovat dostatek ovoce a zeleniny nejen kvůli vitamínům, ale také kvůli vláknině. Dále je vhodné jídla příliš nedosolovat.

Předejděte cukrovce včas

Cukrovka a keto dieta

Největší vliv na hladinu krevních cukrů v krvi má naše strava. Spousta studií ukázalo, že pro diabetiky 2.typu je keto dieta velmi dobrá cesta ke zvrácení nebo snížení dopadu cukrovky. Jelikož tělo nereaguje správně na inzulín, pak díky celkovému snížení sacharidů bude organismus produkovat inzulínu méně. Klíčem k odstranění projevů cukrovky je snížení hmotnosti. Díky keto dietě dojde mnohem snáze k redukci tuku a tím i účinné terapii.

NEPLEŤME SI KETÓZU A KETOACIDÓZU!

Někteří lidé tvrdí, že pro diabetiky může ketóza představovat nebezpečný stav. Avšak ketóza a ketoacidóza jsou dva naprosto odlišné stavy. Zatímco ketóza je obecně bezpečná, ketoacidóza může být život ohrožující.

Cílem keto diety It’s my life! je navození ketózy, kdy tělo začne spalovat tuk místo glukózy a tím pomáhá lidem zhubnout a snížit zdravotní dopady nejen cukrovky, ale také spousty dalších civilizačních onemocnění.

Oproti tomu ketoacidóza bývá mnohdy komplikací diabetu 1.typu, kdy díky extrémnímu nedostatku inzulínu tělo produkuje nebezpečně vysoké hladiny ketonů. 

Dieta It’s my life! je však naprosto bezpečná, zaručeně funguje a díky svému rychlému efektu snížení hmotnosti má na cukrovku pozitivní vliv.

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.