• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Celulitida a jak na ni

Celulitida neboli pomerančová kůže postihuje častěji ženy než muže, jelikož souvisí s působením ženského hormonu estrogenu. Z tohoto důvodu se více vyskytuje u žen v přechodu, pubertě, těhotenství a u žen užívajících antikoncepční přípravky. Nenajdeme ji tedy jen u žen s nadváhou, celulitidou trpí i štíhlé ženy.

Celulitida se vyskytuje převážně v oblasti stehen, boků a hýždí, to je další z důvodů, proč postihuje spíše ženy než muže. Ženy jsou náchylnější k ukládání tuku právě v této oblasti, mnohdy mají horší krevní oběh a sníženou činnosti lymfatického systému. Na těchto partiích dochází ke shlukování podkožních tukových buněk, které vlivem ukládání odpadních metabolických látek (toxinů) ještě zvětší svůj objem. V pokožce se tím narušuje struktura pojivové tkáně (kolagen, elastan) a vznikají dolíčky.

Přestože celulitida není nikterak zdraví závadná, kvůli své nevzhlednosti se jí většina žen snaží zbavit. Nelze ji však zcela odstranit, ale s použitím kombinací metod, které podporují krevní oběh a vyměšování odpadních látek z těla pryč, ji můžeme hodně zmírnit.

Celulitida úzce souvisí se zdravým stravováním

Omezte jednoduché cukry a sůl, smažená jídla, alkohol, kávu. Zaměřte se na potraviny s kvalitními bílkovinami bez éček a konzervantů, na potraviny bohaté na vitamíny, minerální látky a antioxidanty, které pomáhají při tvorbě kolagenu. Dbejte na dostatečný pitný režim s převahou čisté neperlivé vody a slabých čajů, případně Smart Tea. Kávu vyměňte za Beauty Coffee, která podporuje vylučování přebytečné vody z těla pryč, obsahuje antioxidanty a zároveň přispívá ke zrychlení metabolismu. Skvělým pomocníkem při boji s celulitidou je Smart Collagen, který vrací kůži přirozenou pevnost a přispívá k obnově pojivové tkáně.

Celulitida a jak na ni

Vyzkoušejte i metody, které zvýší cirkulaci krve v postižených oblastech např. masírování pokožky tělovým kartáčem, lymfatické masáže, vodní trysky, střídání teplé a studené vody na těchto místech. Důležitá je i pohybová aktivita, která zajistí cirkulaci krve v těle a v kombinaci se zdravým stravováním dopomůže k redukci tuku.

Celulitidě nepřispívá ani nadměrný stres. Dopřejte si proto chvíli pro sebe a dostatečně relaxujte.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.