• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Tipy na zdravé svačiny pro děti do školy

Prázdniny skončily a nastává nový školní rok. Spolu s ním začínáme opět přemýšlet o tom, co našim dětem připravit ke svačině do školy. Někteří rodiče se přípravou svačin příliš nezaobírají a mnohdy jen dají dětem peníze, aby si svačinu sami koupili dle svého uvážení. Děti pak často volí potraviny, které nejsou výživově hodnotné. To může mít negativní vliv jak na jejich růst a vývoj, tak špatné školní výsledky díky únavě, kterou způsobuje konzumace nevhodných druhů svačin. Jak by ale správná svačina měla vypadat?

Měli bychom počítat s tím, že pokud dítě tráví ve škole celý den, měli bychom mu dopřát jak dopolední, tak odpolední svačinu. Svačiny nejsou jen o rohlíku s máslem a salámem. Děti mají rádi pestrost a barevnost. Jestliže svačinu připravíme do svačinového boxu a bude krásně a barevně vypadat, bude dětem chutnat o to více.

Dopolední svačina

O velikosti 10% celkového denního příjmu by se měla skládat z komplexního sacharidu, vhodné bílkoviny a zeleniny. Typickým příkladem může být v případě SLANÉ VERZE žitný chléb nebo celozrnná tortilla doplněna o bílkovinu (kvalitní šunka, vařené vajíčko, rybičková pomazánka) a zelenina. Pokud děti dávají přednost SLADKÉ VERZI, měli bychom jim vyjít vstříc. Rozhodně se ale sladkou svačinou nemyslí kobliha nebo croissant. Lze použít celozrnnou tortillu, namazat ji oříškovým krémem nebo skyrem a zasypat ovocem, oříšky a ovesnými vločkami. Lze sáhnout i po ovesné sušence, tady bychom však měli hlídat mnohdy vysoký obsah cukru.

Odpolední svačinu

Můžeme navýšit až na 15% celkového denního příjmu, pokud v ten den má dítě zvýšenou pohybovou aktivitu nebo odpolední koníčky. Odpolední svačinu můžeme volit ideálně ve formě mléčného výrobku. Opět lze doplnit ovocem, müsli či oříšky nebo semínky.

Pitný režim

Zapomínat bychom neměli ani na pitný režim. Sladké nápoje v podobě limonád, džusů a příliš koncentrovaných šťáv nejsou vůbec vhodné. Ideální volbou je slabý čaj nebo čistá neperlivá voda, kterou lze zakápnout citronem nebo pro ochucení velmi malým množstvím ovocné šťávy či džusu.

CELOZRNNÁ TORTILLA S AVOKÁDOVOU POMAZÁNKOU

1ks celozrnné tortilly
½ avokáda
1 lžíce kukuřice
červená cibule
čerstvá petrželka
sůl, citronová šťáva
šunka, sýr
libovolná zelenina na ozdobu

Avokádo „ready to eat“ rozmačkáme, přidáme nadrobno pokrájenou a spařenou červenou cibuli, přisypeme kukuřici a dochutíme petrželkou, solí a citronovou šťávou. Takto připravenou pomazánkou potřeme tortillu, přidáme plátek šunky a sýra a zabalíme. Tortillu můžeme přepůlit a převázat, aby se nerozbalovala a vložit do svačinového boxu. Přidáme zeleninu na ozdobu např. proužky mrkve, salátovou okurku nebo ředkvičky.

CELOZRNNÁ TORTILLA S MÍCHANÝM VAJÍČKEM A PROSCIUTTEM

1ks celozrnné tortilly
lučina
1 míchané vajíčko
pár plátků prosciutta nebo kvalitní šunky
zelenina na ozdobu

Celozrnnou tortillu potřeme lučinou, přidáme míchané vajíčko a poklademe plátky prosciutta. Tortillu zabalíme a přepůlíme. Lze i převázat, aby se nerozbalovala. Vložíme do svačinového boxu a přidáme zeleninu např. listy baby špenátu, cherry rajčata, papriku či salátovou okurku.

CELOZRNNÁ TORTILLA S OŘÍŠKOVÝM KRÉMEM A OVOCEM

1ks celozrnné tortilly
libovolný vysokoprocentní oříškový krém (ne nutella)
banán nebo jablka předem namočené v pomerančovém džusu
pár malin nebo borůvek
oříšky (nesolené a nepražené)
ovesné vločky

Celozrnnou tortillu potřeme světlým nebo tmavým oříškovým krémem. Přidáme přepůlený banán nebo pokrájená jablka předem namočená v pomerančovém džusu (aby nezčernala). Můžeme přidat navíc pár malin nebo borůvek, pár oříšků a zasypeme trochou ovesných vloček. Tortillu zabalíme a přepůlíme. Zabalíme do svačinového sáčku a vložíme do svačinového boxu, který můžeme dozdobit ovocem a oříšky.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.