• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Svařené víno zahřeje i povzbudí

Svařené víno je velmi oblíbeným nápojem v zimním období. Pro mnohé z nás se stalo jedním ze symbolů předvánočního času. Pokud si tento nápoj plný voňavého koření dopřejeme po procházce v rozumné míře, dokážeme si tím nejen navodit příjemnou náladu, ale také to přinese i výhody našemu zdraví. Abychom měli jistotu, že pijeme skutečně kvalitní nápoj, je vhodnější si svařák vyrobit domácí. Máme tak přehled o surovinách a chuť si můžeme doladit podle sebe.

Kvalitní suroviny

Svařovat můžeme jak víno bílé, tak víno červené. Bílé víno není tak obvyklé, ale je lehčí. Jeho výhodou je, že se nemusí příliš doslazovat. Není úplnou nutností vybírat na svařování drahé přívlastkové víno. Naopak se ale nedoporučuje ani krabicové víno, po kterém nás druhý den bude akorát tak bolet hlava. Volme zlatou střední cestu. Výběr koření, po kterém bude svařené víno vonět, záleží čistě na nás. Můžeme přidat skořici, hřebíček, badyán, muškátový květ, perník, citron nebo pomeranč. Hotové rozpustné směsi koření se prodávají i v obchodech, ty se však příliš nedoporučují, jelikož bývají přeslazené a plné umělých přísad.

Účinky na zdraví

O bílém vínu víme, že je snáz vstřebatelné než víno červené. Snižuje také krevní srážlivost a při konzumaci v rozumné míře napomáhá jako prevence proti infarktům. Oproti tomu červené víno má příznivé účinky kvůli vyššímu obsahu resveratrolu, který napomáhá v boji proti stárnutí buněk v organismu. Nejen samotné víno, ale také směs koření, které přidáváme na svařování našemu tělu prospívá. Např. skořice napomáhá s trávením a v těle působí protizánětlivě, hřebíček dezinfikuje sliznice, badyán odstraňuje křeče z nadýmání.

Pozor na množství

Říká se – všeho s mírou. Zatímco v jiných zemí bývá zvykem dopřát si sklenku vína výhradně k jídlu, v Čechách se většina lidí přiklání k variantě více sklenek a bez jídla. I přes veškeré pozitivní účinky svařeného vína na naše zdraví je třeba vzít v potaz, že alkohol sám o sobě není zdrojem žádných živin. Kombinací cukru a energií z alkoholu se i svařák stává doslova kalorickou bombou. Svařené víno bychom si tedy měli dopřát v rozumném množství a spojit ho např. s procházkou.

Pokud bychom se chtěli alkoholu vyhnout úplně a dopřát si svařené víno během hubnutí, doporučujeme použít na jeho přípravu víno nealkoholické a bez cukru. Nealkoholické víno It’s my life! je tak skvělou variantou pro přípravu zdravého nápoje, který si můžeme dopřát bez výčitek a navíc nás zahřeje na těle i na duši.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.