• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Večerní přejídání

V dnešní uspěchané době mají bohužel mnozí z nás s večerním přejídáním bohaté zkušenosti. Jistě to znáte. Večer si řeknete, že se od zítřka pustíte do hubnutí. Ráno posnídáte velmi střídmě, celý den se držíte a jíte velmi zlehka. Váš mozek je při pracovním nasazení plně zaměstnaný a na jídlo si mnohdy ani nevzpomenete. Večer však přijdete domů, vyluxujete celou ledničku, dojíte svačinu po dětech a dlouhý večer strávíte neustálým uzobáváním toho, co vám přijde pod ruku mnohdy až do úplného přejedení. Následují pocity viny, výčitky svědomí a nakonec jdete spát s myšlenkou „Zítra už to opravdu vydržím“.

Nadváha a obezita

Večerní přejídání se významně podílí na vzniku nadváhy a obezity. Organismus již večer nemá dostatek času na to, aby všechny kalorie spálil a tím dochází k ukládání zásob do tuků. To má dopad nejen na nárůst hmotnosti, ale i na poruchy spánku. Jít spát s plným žaludkem je pro tělo velkou zátěží.

Proč ale k večernímu přejídání vůbec dochází?

Tělo vám tím dává najevo „Něco mi schází“. Člověk potřebuje přijímat živiny v pravidelných intervalech. Strava musí být vyvážená a komplexní. Naučte se konzumovat 3-5 plnohodnotných jídel denně. Snídaně by měla tvořit 25% denního příjmu, oběd 35%, večeře 20-25% a svačinky 5-10% celkového denního příjmu. Důležité je také rozložení jednotlivých makroživin (tedy sacharidů, bílkovin a tuků). Snažte se omezovat potraviny, které obsahují vyšší podíl jednoduchých cukrů (pečivo z bílé mouky, těstoviny z bílé mouky, bílá rýže,…) Tyto potraviny mají vysoký glykemický index. Jinými slovy hladina krevního cukru po konzumaci rychle stoupne a následně rychle klesne. Dochází tak k výkyvům energie během dne a brzkému nástupu hladu. Zařazujte více potraviny s nízkým glykemickým indexem. Zasytí vás na delší čas a konzumací nedochází ke kolísání energie (luštěniny, zelenina, celozrnné potraviny, bílkoviny, bílé jogurty,…)

Rozlišujte

Naučte se rozlišovat, jestli máte skutečně hlad, chuť na něco dobrého nebo se prostě jen nudíte. Hlad, který dostanete třeba právě proto, že jste celý den nejedli, se projevuje postupně a jeho intenzita sílí. U chutí na něco dobrého se tento pocit objevuje náhle a v plné síle. Pokud večer uzobáváte jen z nudy, snažte se zaměstnat své ruce jiným způsobem nebo se např. vydat na večerní procházku. Při pocitech chuti na něco dobrého zkuste ošálit svůj žaludek i mozek. Často pomáhá teplý čaj. Můžete si také nakrájet zeleninu na proužky a když bude nejhůř, připravte si k ní dip ze zakysané smetany a jogurtu. Pomocníkem může být i malá hrstka nesolených oříšků nebo sušené maso It‘s my life!. Nekupujte nezdravé potraviny, které by vás mohly dohnat k večernímu mlsání. Pokud je mít doma nebudete, tak po nich večer nesáhnete.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.