Koření používáme téměř každý den na dochucení pokrmů. Na rozdíl od kuchyňské soli nám přemíra koření většinou nevadí. Některé druhy mají dokonce hubnoucí účinky. Napomáhají trávení, zrychlují metabolismus, zahřívají naše tělo a zabraňují ukládání tuků. Není divu, že mnohdy výrobci používají tyto druhy koření na výrobu tabletek na hubnutí, za které inkasují nemalé peníze. Mnohem levnější variantou pro nás může být častější používání těchto druhů koření v naší kuchyni a tím docílit stejného, dokonce přirozenějšího efektu. O jaké druhy se jedná?
KAJENSKÝ PEPŘ
Kajenský pepř nemá s klasickým pepřem, co známe, nic společného. Jedná se o odrůdu chilli papriček. Obsahuje účinnou látku kapsaicin, pro kterou je typická ostrá pálivá chuť. Kajenský pepř má řadu blahodárných účinků na naše tělo a je jedním z nejefektivnějších pomocníků v dietě. Urychluje spalování tuků, stimuluje metabolismus a podporuje pohyby střev. Napomáhá v boji proti nadýmání, zácpě, ale také funguje velmi dobře proti únavě a vyčerpání. Neměli bychom však překročit doporučenou denní dávku půl kávové lžičky.
ZÁZVOR
Zázvor obsahuje účinnou aktivní látku gingerol. Ta má nespočetné množství pozitivních účinků na naše tělo. Nejenže působí protizánětlivě, ale také má zahřívací účinky. Díky stimulačním účinkům trávicích enzymů usnadňuje průchod stravy trávicím traktem a usnadňuje její zpracovávání. Urychluje metabolismus a napomáhá snižovat chutě k jídlu.
SKOŘICE
Skořice se používá při nejrůznějších dietách pro zlepšení trávení. Pomáhá také udržovat rovnoměrnou hladinu cukru v krvi, což nám pomáhá snížit hlad a chutě k jídlu. Skořice je bohatá na antioxidanty a pro naše zdraví má mnohem více blahodárných účinků, například pomáhá bojovat proti řadě virů, bakterií a plísní.
KURKUMA
Kurkuma je indický šafrán a bývá součástí směsi kari koření, kterému dává zářivě žlutou barvu. Kurkuma má v hubnoucím jídelníčku své místo, jelikož zabraňuje znovuobnovení již spálených tukových buněk. Pomáhá také ovládat nezkrotné chutě. Má také silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.
ČERNÝ PEPŘ
Černý pepř má doma snad každý z nás. Obsahuje účinnou látku piperin, díky kterému má pepř štiplavou chuť. Podporuje produkci žaludečních šťáv, napomáhá štěpit tuky a zabraňuje tvorbě nových tukových buněk.
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací
* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.
Copyright 2023 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.