• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Koření, po kterých půjdou kila dolů

Koření používáme téměř každý den na dochucení pokrmů. Na rozdíl od kuchyňské soli nám přemíra koření většinou nevadí. Některé druhy mají dokonce hubnoucí účinky. Napomáhají trávení, zrychlují metabolismus, zahřívají naše tělo a zabraňují ukládání tuků. Není divu, že mnohdy výrobci používají tyto druhy koření na výrobu tabletek na hubnutí, za které inkasují nemalé peníze. Mnohem levnější variantou pro nás může být častější používání těchto druhů koření v naší kuchyni a tím docílit stejného, dokonce přirozenějšího efektu. O jaké druhy se jedná?

KAJENSKÝ PEPŘ
Kajenský pepř nemá s klasickým pepřem, co známe, nic společného. Jedná se o odrůdu chilli papriček. Obsahuje účinnou látku kapsaicin, pro kterou je typická ostrá pálivá chuť. Kajenský pepř má řadu blahodárných účinků na naše tělo a je jedním z nejefektivnějších pomocníků v dietě. Urychluje spalování tuků, stimuluje metabolismus a podporuje pohyby střev. Napomáhá v boji proti nadýmání, zácpě, ale také funguje velmi dobře proti únavě a vyčerpání. Neměli bychom však překročit doporučenou denní dávku půl kávové lžičky.

ZÁZVOR
Zázvor obsahuje účinnou aktivní látku gingerol. Ta má nespočetné množství pozitivních účinků na naše tělo. Nejenže působí protizánětlivě, ale také má zahřívací účinky. Díky stimulačním účinkům trávicích enzymů usnadňuje průchod stravy trávicím traktem a usnadňuje její zpracovávání. Urychluje metabolismus a napomáhá snižovat chutě k jídlu.

SKOŘICE
Skořice se používá při nejrůznějších dietách pro zlepšení trávení. Pomáhá také udržovat rovnoměrnou hladinu cukru v krvi, což nám pomáhá snížit hlad a chutě k jídlu. Skořice je bohatá na antioxidanty a pro naše zdraví má mnohem více blahodárných účinků, například pomáhá bojovat proti řadě virů, bakterií a plísní.

KURKUMA
Kurkuma je indický šafrán a bývá součástí směsi kari koření, kterému dává zářivě žlutou barvu. Kurkuma má v hubnoucím jídelníčku své místo, jelikož zabraňuje znovuobnovení již spálených tukových buněk. Pomáhá také ovládat nezkrotné chutě. Má také silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.

ČERNÝ PEPŘ
Černý pepř má doma snad každý z nás. Obsahuje účinnou látku piperin, díky kterému má pepř štiplavou chuť. Podporuje produkci žaludečních šťáv, napomáhá štěpit tuky a zabraňuje tvorbě nových tukových buněk.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.