• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Vánoce nejsou svátky obžerství a alkoholu, ale především pohody a klidu

Co si vybavíte, když se řekne slovo „Vánoce“? Mnozí lidé si představí čas, kdy se sejde celá rodina u stolu zprohýbaného jídlem, nekonečné návštěvy příbuzných, přecpávání se cukrovím a sledování pohádek na gauči. Často se utrhneme ze řetězu a přejídáme se. Následky nedomyslíme a končí to na nový rok předsevzetím zhubnout.

Vánoce nejsou svátky obžerství a alkoholu, ale především pohody a klidu

Vánoce ale nejsou jen o jídle. Neznamená to, že bychom se měli vzdát oblíbených tradičních jídel. Jen bychom měli myslet na to, abychom naše tělo zbytečně nezatěžovali, cítili komfortně a nemuseli uvažovat způsobem, že kila nabraná během Vánoc po svátcích zhubneme.

Největší chybou, kterou děláme je vaření přílišného množství jídla, které ani nejsme schopni sníst. Končí to tak, že třetí den po Vánocích se v rodině dohadujeme mezi sebou, kdo sní poslední porci bramborového salátu s kaprem, aby se to nevyhodilo.

Stejně je to tak i u alkoholu. Tradiční přípitek u štědrovečerního stolu nebo na Silvestra ještě nikomu neublížil. Češi ale během vánočních svátků alkoholu přímo holdují. V tento čas ho vypijí přibližně stejné množství jako ve zbytku roku. Dokonce více jak 50 % Čechů někomu alkohol věnuje pod stromeček jako vánoční dárek.

Svoji roli hraje také cukroví. Spousta lidí napeče a naplní hromady krabic, které mezi svátky ani nestihnou zkonzumovat. Zbytky pak, jelikož je jim líto je vyhodit, zamrazí a následně vytáhnou na jaře z mrazáku. Dojídání cukroví po Vánocích už ale nikdo neocení a akorát si zaděláváme na obezitu.

Vánoce nejsou svátky obžerství a alkoholu, ale především pohody a klidu

Cukroví obsahuje velké množství kalorií, proto bychom ho neměli konzumovat nahodile, kdykoliv projdeme kolem stolu. Nejlépe uděláme, pokud si na svačinu ke kávě naservírujeme na talířek 3 kousky cukroví a ty si bez výčitek vychutnáme. Dojíst se pak můžeme bílým jogurtem.

Pro vánoční svátky jsou typická těžko stravitelná jídla s minimem vlákniny. Tato kombinace nám následně může vyvolávat zažívací potíže. O to více bychom měli klást důraz na přiměřené porce a nepřejídat se.

A co půst na Štědrý den?

„Jestli to vydržíš až do večera – nepapat – tak uvidíš zlaté prasátko“. Kdo by neznal tuto reklamu? Má pro nás ale tento půst nějaký přínos?

Půsty můžou být pro tělo prospěšné, ale mají svá pravidla. Před plánovaným půstem se doporučuje několik dní dodržovat velmi lehkou stravu a tělo tak na „hladovku“ připravit. Následně po půstu se postupně začínají zařazovat lehce stravitelné pokrmy. Jestliže tedy po celý Štědrý den nejíme a následně se večer přejíme, pak to nemá pro nás žádný zdravotní přínos a naše tělo to opravdu neocení. V tento den však můžeme volit lehčí stravu, nepřecpávat se a klidně si vystačit s málem. O to více se na slavnostní večeři budeme těšit.

Často ale zapomínáme na to, o čem skutečné Vánoce jsou. Měli bychom si hlavně odpočinout a věnovat se své rodině – svým dětem. Celý rok na sebe nemáme čas a v tomto období se nabízí možnost utužit naše rodinné vztahy. Ať už tento čas strávíme lyžováním, bobováním, stavěním si sněhuláka nebo si prostě jen zahrajeme s rodinou doma deskovou hru, jsou vánoční svátky perfektní příležitostí užít si rodinného štěstí.

 

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.