• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Super ovoce – avokádo

 

Složení avokáda

Avokádo se řadí mezi ovoce. Obsahuje však oproti jiným rostlinným produktů vysokou energetickou hodnotu, kterou je potřeba započítávat do celkového denního příjmu. Díky svému unikátnímu složení se zařazuje do skupiny superpotravin. Je bohatý především na omegu 3 mastné kyseliny, kde se uvádí že na 100 g avokáda je zhruba 110 mg omega 3 mastných kyselin. Avokádo patří též mezi zdroje vitamínu E (na 100 g je cca 2,1 mg, což je přibližně 10 % denní doporučené dávky), C, vitamíny skupiny B a je důležitým zdrojem i kyseliny listové (100 g avokádo obsahuje přibližně 20 % z celkové denní doporučené dávky). V jeho složení najdeme zástup všech esenciálních aminokyselin. Z minerálních látek obsahuje hlavně draslík, hořčík, mangan.

Vliv avokáda na zdraví

Avokádo má velmi pozitivní vliv na naše zdraví. Díky svému blahodárnému složení působí preventivně vůči vzniku diabetu 2.typu, aterosklerózy, zvýšenému krevnímu tlaku a jiných kardiovaskulárních onemocnění. Jeho konzumace napomáhá lidem trpícím nervozitou, depresí nebo celkovou podrážděnosti.

Použití v kuchyni

Zralé avokádo poznáte tak, že má tmavě zelenou až černou barvu a uvnitř je zelená až světle žlutá dužina, která se konzumuje. Avokádo má celou řadu využití v kuchyni. Můžete si z něj udělat pomazánku, kdy dužinu rozmačkáte, přidáte sůl, pepř, česnek a můžete si to namazat na pečivo. Dále si můžete udělat zdravou majonézu z avokáda, nebo ho jen nakrájet na kostičky, které přidáte do zeleninového salátu. Přidává se i do sushi, jako náplň rolky. Dále z něj uděláte polévku, nejrůznější dipy, které jsou mnohem zdravější, než tučné majonézy. Také se dá jenom tak namazat na chléb místo másla. Můžete jej využít i na sladko a udělat si z něj zdravou nutellu. Fantazii se meze nekladou. Avokádo můžete použít úplně všude a nahradit jím spoustu nezdravých potravin.

Avokádo v programu It’s my life!

V dietním programu It’s my life! můžete avokádo zařadit již od třetího kroku, a to v množství ½ avokáda denně. Můžete si z něj udělat dip k masu a zelenině nebo nakrájet na kousky a přidat do zeleninového salátu.

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.