• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak zvládnout karanténu a nepřibrat

Mnozí z nás pohlíží na karanténu jako na něco, co nás omezuje ve všech směrech. Jedním z největších strašáků v období karantény je naše postava. Obava, abychom nepřibrali, v nás může vyvolat nepříjemné pocity. Když se ale na celou situaci povzneseme, uvědomíme si, že karanténa nemusí být ve skutečnosti až takovým utrpením, jak se na první pohled zdá. Mysleme pozitivně. Toto období nás naučí hledat nové možnosti, jak vše zvládnout. Konečně budeme mít čas sami na sebe, dopřejeme si dostatek odpočinku, zacvičíme si a třeba se i zdokonalíme ve vaření. Abychom se však udrželi v kondici a neskončili po několika dnech o pár kilo těžší, je třeba si dopřát dostatek pohybu a kvalitní stravu.

Cvičení doma

Zacvičme si doma. Endorfiny – hormony štěstí, které se při fyzické aktivitě uvolňují, pozitivně působí na naši náladu. Cvičit můžeme jak s vlastním tělem, tak se základními pomůckami. Inspirací pro nás můžou být i videa na různých webových portálech. Mezi vhodné pohybové aktivity patří také domácí práce. Za hodinu díky nim spálíme kolem 800-1200kJ. Dopřejme si také pobyt na čerstvém vzduchu. Mezi lidi bychom sice měli vycházet co nejméně, nicméně pokud máme možnost si zajít na procházku do přírody, přispějeme tím nejen svému fyzickému, ale také psychickému zdraví.

Nastavte si denní cíl pohybové aktivity

Když se nám podaří za den splnit cíl v podobě ušlých kroků nebo si každý den dopřejeme hodinku cvičení, není třeba se nikterak omezovat oproti režimu, na který jsme byli dosud zvyklí. Jestliže však víme, že při pobytu doma je náš výdej nižší nebo se snad rozhodneme trávit karanténu vleže u televize, bude nějaké to omezení třeba. Pokud si tedy chceme udržet linii a nepřibrat, zapomeňte na zmrzlinu nebo pizzu z mrazáku. Z nudy doma můžeme mít tendence sahat po jídle i když zrovna nemáme hlad. Díky tomu pak přijmeme mnohem více energie, než naše tělo ve skutečnosti potřebuje a dochází tak k ukládání do tukových zásob. Nezáleží na tom, jestli jsme byli dříve zvyklí konzumovat 3 nebo 5 porcí denně. Důležité je přijímat jídlo v pravidelných intervalech.

Zásady zdravého stravování

Držme se zásad zdravého stravování. Omezme jednoduché cukry a dopřejme si dostatek kvalitních bílkovin – libové maso, ryby, vejce, vysokoprocentní šunka, čerstvé sýry, luštěniny. Ke každému chodu konzumujme zeleninu s převahou bílých a zelených druhů. Nezapomínejme na ovoce, zařazujme ho však spíše v dopoledních hodinách. Omezujme nadbytek pečiva, případně volme to, které má vyšší podíl semen či zrn. Vyvarujme se polotovarů a snažme se vařit z čerstvých surovin, pokud to jen bude možné. Mysleme na to, že nekvalitní potraviny zvyšují chutě a mají negativní vliv na hubnutí. Zajistěme tělu dostatečné množství vitamínů a minerálních látek. Vhodnou variantou na odlehčení jídelníčku při současné snížené pohybové aktivitě jsou proteinová jídla It‘s my life!, která obsahují vše, co tělo potřebuje. Dbejte na dostatečný pitný režim s převahou čisté neperlivé vody.

Dostatek pohybu a kvalitní strava jsou nejlepším nástrojem pro udržení zdravé váhy. Snažme se o své tělo co nejvíce pečovat, ono nám to jednou vrátí.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.