• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Imunita – Jak ji posílit?

Imunitní systém má za úkol chránit naše tělo proti škodlivým vlivům jak zvenčí (bakterie, viry, plísně), tak i zevnitř (např. nádorové buňky). Pokud imunitní systém nefunguje tak, jak má nebo je z jakéhokoliv důvodu oslabený, obrana těla na cizí látky stačit nebude a onemocníme. Tělu nejvíce pomůžeme prevencí, a to konkrétně posílením imunity, což spočívá v dodržování několika zásad.

Vyvážená strava a dostatečný příjem důležitých vitamínů a minerálních látek

Vyvážená skladba jídelníčku tvoří základ silné imunity. Proto bychom měli dbát na dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Důležitý je také příjem dostatečného množství kvalitních bílkovin (maso, vejce, ryby). Nepostradatelnou složkou tvoří také rostlinné oleje (olivový, řepkový, avokádový,…). Neměli bychom zapomínat ani na celozrnné výrobky, luštěniny a zakysané mléčné výrobky. Naopak omezovat bychom měli příjem kravského mléka, bílého cukru a pšeničných výrobků.
Jedním z nejdůležitějších vitamínů k posílení imunity patří bezpochyby vitamin C. Nalezneme ho v citrusových plodech, rybízu, kiwi, křenu, paprikách a brokolici. Ke správné funkci imunitního systému přispívají také vitamíny skupiny B a to hlavně B6 a B12. Najdeme ho hlavně v živočišných produktech (maso, játra, vnitřnosti). Mezi další potřebný vitamín řadíme vitamín D obsažen hlavně v rybím tuku, játrech a žloutku. Nedostatek tohoto vitamínu je spojen s vyšší náchylností k respiračním onemocnění a chřipce.
Mezi stopový prvek, který významně přispívá k posílení obranyschopnosti organismu, urychluje proces uzdravení a napomáhá proti únavě, patří zinek. Najdeme ho především v mase, luštěninách, obilovinách a mléčných výrobcích. Nezapomeňme také na selen. Obsažen je hlavně v mořských plodech a oříšcích. Pro podporu imunity našeho organismu pomáhá, a často ho bohužel z běžné stravy nepřijímáme dostatek, je železo. Spojováno bývá hlavně s masem a masnými výrobky s obsahem krve.

Dodržování pitného režimu

Pozornost bychom měli věnovat nejen zdravé stravě, ale také pitnému režimu. Nejpřirozenější pro tělo představuje čistá neperlivá voda, které by dospělý člověk měl vypít v průměru 2-3l/den. Prospěšné jsou však i čaje např. šípkový, kopřivový, zázvorový, zelený. Za zmínku stojí také echinacea.

Dostatek spánku

Nedostatek spánku má negativní vliv na zdraví člověka a jeho tělesné funkce. Tělo tak snáze podlehne i viru běžné chřipky. Množství spánku také ovlivňuje, jak rychle se z nemoci dokážeme vyléčit. Optimální délka spánku pro většinu dospělých se pohybuje mezi 7-8 hodinami.

Pohyb

Pohyb se řadí mezi základy zdravého životního stylu. Fyzicky aktivní lidé mají silnější a lépe fungující imunitní systém. Není nutné hned začít s výkonnostním sportem. Stačí například přestat jezdit výtahem a více chodit pěšky. Pokud k tomu navíc přidáme ještě sportovní aktivitu jako běh, sqaush nebo fitness, našemu tělo to jedině prospěje.

Pobyt na čerstvém vzduchu

Minimum pobytu na čerstvém vzduchu a trávení většinu času v kancelářích se na našem organismu podepisuje více, než si připouštíme. Pobytem v přírodě dokážeme redukovat míru stresu a je i výbornou prevencí proti případným depresím. Další nespornou výhodou pobytu venku je načerpání vitamínu D ze slunečního záření. Ten má příznivý vliv na správnou funkci imunitního systému.

Dodržování hygieny

Umývání rukou po pobytu venku i po návštěvě toalety by mělo být samozřejmostí. Místa, kde se koncentruje větší množství lidí, jsou bohatší na přítomnost bakterií a virů. Proto zvláště v období chřipek bychom hygienu rozhodně neměli podceňovat.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.