• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Dnešní uspěchaná doba – fastfoody a s tím spojená hrozba obezity

Má úvaha o tom, proč jsou vlastně lidé obézní, mě donutila k tomu, abych si otevřela jednu z mnoha poboček It’s my life! Vybrala jsem si toto téma i k rozepsání, protože právě obezita a fastfoody jsou velice rozšířená a dnes již hodně diskutovaná témata.

 

Většina lidí si myslí, že když vyškrtnou ze svého jídelníčku pouze cukry, docílí toho, jak nejrychleji zhubnout a budou cítit se dobře. Ovšem to je velký omyl.

Největší hrozba obezity číhá právě ve fastfoodech. A proč? Odpověď je jednoduchá. Jídlo z těchto velice hezkých baráčků a pultíků je plné tuků a sacharidů, po kterých lidé přibírají na váze.

Fastfoody lákají nejen svými dobrotami, ale také prostředím. Chytré myšlení prodejen s rychlým občerstvením spočívá v tom, že jsou porce menší, než které dostaneme v normální restauraci, a tak lákají i na výhodné menu, které je naopak větší. A protože lidé rádi šetří, tak si raději koupí to výhodnější a větší a sní ho celé, aby nemuseli nic vyhazovat.

Výživový poradce poradí jak na obezituŘetězce s rychlým občerstvením, to ovšem nejsou jen tučná jídla, ale i sladké limonády a dezerty, které lákají především děti! Dejte si dětské menu a dostanete hračku nebo balónek. Děti v tu chvíli lomcují s rodiči a přemlouvají je, že chtějí právě tu postavičku z pohádky nebo modrý balónek.

Tento způsob stravování však není prospěšný pro lidský organismus. Konzumenti zde pouze uspokojují své chuťové buňky a obvykle také častěji, než je zdravé. Mohou si vytvořit závislost, porce jim přestanou stačit a ohrozí tím svoje zdraví. Játra, žlučník, dokonce i mozek trpí a volají o pomoc, ať už dotyčný to nezdravé jídlo zahodí!

 

Použité internetové zdroje:

http://eurodenik.cz/zdravi/fastfoody-skodi-nejen-vasemu-mozku

http://www.doktorweb.cz/vliv-fastfoodu-na-obezitu/

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.