• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Čím obdarovat naše děti na Velikonoce?

Letošní Velikonoce se z důvodu pandemie budou muset obejít bez návštěvy příbuzných. Jestliže jsme si někdy stěžovali na nedostatek času a četnost návštěv, nyní se můžeme více věnovat nejbližší rodině. Do bujarých oslav jara bychom měli zapojit i naše děti a probudit v nich jejich hravost a fantazii. Společně s dětmi můžeme vyrábět nejrůznější velikonoční dekorace, plést pomlázky, ale také péct tradiční dobroty.

Snad každé dítě se těší na tradiční velikonoční nadílku, proto bychom ani tento rok o tuto radost neměli naše děti připravit. Měli bychom však důkladně vybírat a přemýšlet, co dětem dát a čím jim udělat radost.

Největším problémem u většiny rodin bývá, že děti obdarováváme příliš velkým množstvím levných a nekvalitních sladkostí. Některé z nás možná překvapí, že ani mnohé výrobky (zejména čokoládového typu), které vidíme v reklamách jako „určené pro děti“, jsou plné aditiv, éček, a tudíž nejsou vhodné ani pro dospělé, natož pro naše ratolesti. Tyto výrobky obsahují velké množství trans tuků, které přispívají k srdečně-cévním onemocněním, vyššímu cholesterolu a také se podílí na rozvoji dětské obezity.

Děti mnohdy vůbec neřeší, jestli je cukrovinka zdravá nebo ne. Mnohem více je zajímají barvy, tvar, rozmanitost. Děti více potěší, když ve velikonočním košíčku najdou potravinu, kterou neznají a je něčím zajímavá, ať už velikostí, barvou či tvarem. Mysleme tedy více na zdraví našich dětí a obdarujme je něčím, čím nezatížíme jejich zdraví, ale uděláme jim radost.

 

Sladkosti

Není třeba sladkosti z dětského jídelníčku zcela vylučovat, jak se říká… Zakázané ovoce nejvíce chutná. Vybírat bychom však měli takové bonbony, které obsahují více ovocné složky a nejsou doslazované glukózo-fruktózovým cukrem. Pro nákup těchto sladkostí je vhodné navštívit místo klasického supermarketu obchod se zdravou výživou, kde prodávají např. bonbony s javorovým sirupem nebo alespoň s přírodními barvivy (mrkev, ředkev apod.)

 

Čokoláda

Ani čokolády se nemusíme úplně vzdávat. V obchodech nalezneme různé druhy figurek zajíčků, beránků a vajíček. Bohužel však často nemají s čokoládou vůbec nic společného a místo ní obsahují ztužený tuk obarvený kakaovým prášek. Při výběru čokolády je tak třeba koukat vždy na etiketu a vybírat takové figurky, které v případě mléčné čokolády obsahují alespoň 25% kakaové sušiny (u hořké čokolády 35%). Pokud figurka na etiketě obsahuje na prvním místě tuk a za ní hned cukr, raději ji odložme a sáhněme po jiné. Čokoláda by také měla místo rostlinného tuku obsahovat kakaové máslo.

 

Sušenky a tyčinky

Sušenky a tyčinky bývají často vyráběny a polévány nebo plněny rostlinnými tuky. Při výběru bychom tedy opět měli koukat na složení a vybírat nejlépe celozrnné nebo žitné. V případě tyčinek bychom měli vybírat mezi těmi, které jsou bez polevy. Sušenky však dětem můžeme i upéct sami za pomocí velikonočních vykrajovátek. Takto budeme mít i přehled o složení.

 

Berme však na vědomí, že i zdravá velikonoční nadílka může být bohatým zdrojem kalorií. Proto bychom měli dbát na to, aby děti nesnědli vše najednou. Velikonoční nadílka také není jen o sladkostech. Velikonoční košíček může kromě jídla obsahovat i dárek v podobě hračky, hlavolamu, oblečení, sponky nebo barevný kartáček na zuby.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.