• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Alkohol během diety

Už jste udělali ve svém životním stylu tolik změn ohledně stravy, cvičení a dobrot, že se vám příčí představa nějaké další?

 

Alkohol a dieta?

Dieta a alkoholické nápojeJe třeba si hned na začátku uvědomit, že alkohol nezapadá do žádného zdravého životního stylu. Alkoholické nápoje představují prázdné kalorie, které nemají žádnou nutriční hodnotu. Navíc zatěžují játra, která hrají hlavní roli při správném fungování It’s my life diety.

U režimu, kdy je omezený příjem sacharidů, si tělo po čase začne jejich přebytky měnit na ketolátky, díky kterým může brát energii z tukových zásob. Pokud tedy požijete větší množství alkoholu, tělo tuto látkovou přeměnu nezvládne. Místo toho, aby si energii z tukových zásob bralo, tak ji naopak rozšiřuje. Alkohol a dieta moc nejdou dohromady.

,,Problémy’’ související s pitím alkoholu

Problém navíc představuje i to, že s alkoholem roste chuť na různé dobroty a fast food, které vám k dietě taky zrovna nepřidají. To je lupínek sem, tyčinka tam a najednou si během jednoho jediného večera rozhodíte režim, který jste do té doby úspěšně dodržovali. Když už vás tedy přepadnou chutě, volte raději jídlo s vyšším obsahem bílkovin – ať už jde o kvalitní uzeniny nebo sýry. Všemu smaženému se vyhýbejte! Organismus bere alkohol jako toxin, který je třeba co nejdříve odbourat. Spalování tuků, sacharidů i bílkovin odsouvá na druhou kolej a přijaté jídlo následně mění v tukové zásoby.

Míchané nápoje, pivo nebo víno?

Pokud milujete míchané nápoje, tak se vám následující řádky nebudou číst snadno. Mezi největší zabijáky diet patří právě oni. Obsahují totiž velké množství cukrů i tuků, které v těle udělají mnohem větší paseku než pivo a víno. Jedním z nejhorších drinků je například oblíbená Piña Colada. Smetanový drink, který se počtem kalorií směle vyrovná i kusu dortu. Lépe na tom není ani Mojito, do kterého se zase pro doslazení přidávají lžičky cukru nebo Long Island Iced Tea, který je alkoholovou bombou.

A ani pivo na tom není nejlépe. Za jeho vysokou kalorickou hodnotou může stát i fakt, že je často přislazováno glukózovo-fruktózovým sirupem. Je třeba si hlídat nejen vypité množství, ale i jeho kvalitu. Pokud si tento zlatý mok nedokážete čas od času odepřít, volte vždy jen jednu malou 10°.

Jak je to s vínem?

Co se týká vína, tak ze všech zmiňovaných vychází kaloricky i zdravotně nejlépe. Ale samozřejmě platí – všeho s mírou. To, že působí jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám, ještě neznamená, že je dobré ho vypít celou láhev. A proto jsme do našeho sortimentu zařadili i nealkoholické víno, kterého se nemusíte absolutně bát a chuťově nepoznáte, že v tom není alkohol.

Množství alkoholu při keto dietě je nejlepší řešit s odborníkem, který vám poradí správné dávkování nebo doporučí různé alternativy. Často záleží na okolnostech i na tom, v jaké fázi hubnutí se člověk nachází.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.