• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Lze plaváním zhubnout? Ano, ale…

Lze plaváním zhubnout? Ano, ale…Plavání je jedním z nejoblíbenějších sportů pro ty, co trpí nadváhou nebo mají potíže s klouby. Ve vodě vážíme skoro 10x méně než ve skutečnosti, tudíž pro obézní lidi se plavání často stává první volbou pohybu, po které sáhnou. Dokonce i odborníci nám radí: „Chcete zhubnout? Choďte plavat!“ Dá se ale plaváním skutečně zhubnout?

Velká výhoda plavání spočívá v tom, že ho můžeme vykonávat v jakémkoliv ročním období a nepotřebujeme žádné extra vybavení. Postačí nám jen plavky a osuška. Navíc plavání je vhodné téměř pro každého. Díky němu si vyčistíme hlavu, odprostíme se od každodenních starostí a pokud navíc plaveme správně, spálíme i nějakou tu kalorii.

Přestože plavání má spoustu pozitiv, nepatří mezi nejefektivnější pohybové aktivity, po kterých půjdou kila dolů. To ale neznamená, že nic nezhubneme. Plaváním se skvěle buduje fyzička a posiluje především střední část těla.

PROČ SE PLAVÁNÍM ŠPATNĚ HUBNE?

Jedním z hlavních důvodů je pobyt v relativně studené vodě. Všimněme si, že ani žádný vodní savec není hubený. Ve studeném prostředí se tělu nebude chtít spalovat tuky, spíše se je bude snažit chránit.

Aby se dalo plaváním docílit nějakého efektu, nestačí si jen 1x týdně chodit zaplavat. Plavat je třeba intenzivně alespoň 3x týdně po dobu minimálně 30 minut. A ještě lépe uděláme, pokud plavání proložíme svižnou chůzí. 

Důležitá je také technika plavání. Pokud neholdujeme kraulu, postačí i plavecký styl „prsa“. Ovšem ne tak, jak ve většině případů vidíme „na paní Radovou“, abychom si náhodou nenamočili hlavu. Takto totiž nedokážeme dosáhnout potřebného tempa ke spalování, a navíc akorát přetěžujeme krční páteř.

Po plavání nám často vyhládne. Často pak sníme mnohem více jídla, než kdybychom plavat nešli. Mnozí také podlehnou lákavým nabídkám místního bistra a dopřejí si zcela nevhodná jídla. Po toastech ani párkách v rohlíku opravdu nezhubneme.

CO DĚLAT PRO TO, ABYCHOM PLAVÁNÍM ZHUBLI?

Lze plaváním zhubnout? Ano, ale…Aby tělo začalo tuky redukovat, je třeba plavat při teplotě vody alespoň 26 stupňů. Ale ani horká voda našemu tělu nesvědčí. Při teplotě vody nad 30 stupňů se nám hůře dýchá a může snadno dojít k nevolnostem a motáním hlavy. Z takového plavání by nám bylo akorát tak špatně.

Pokud se rozhodneme plaváním zhubnout, je třeba plavat pravidelně, a to několikrát do týdne. Plaváním se nemyslí koupání, nebo vodní hrátky v aquacentrech. Pro hubnutí je třeba nasadit tempo, vytrvalost a vydržet tak plavat alespoň půl hodiny.

Zapomeňme na plavání ve stylu „prsa s hlavou nad vodou“. Nejenže si takto ničíme krční páteř, ale tímto stylem nedokážeme udržet tempo potřebné ke spalování tuku. Páteř by při plavání měla zůstat vodorovná, a to je možné pouze při pravidelném dýchání do vody. Nejrychlejší tempo dosáhneme kraulem. Mezi nejzdravější plavecký styl patří znak. Je nejšetrnější k pohybovému aparátu a také se při něm snadno dýchá, jelikož ležíme na zádech a hlava je stále nad vodou.

Po plavání si dopřejme vhodnou stravu. Mějme vždy po ruce připravenou svačinu z domova. Nepodlehněme nezdravým lákadlům místního občerstvení.

 

Proteinová jídla, dietní plány na míru a také spousta doplňků

Dietní plány

Proteinová jídla

Nápoje

Doplňky stravy

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.