• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Borůvky – zdravé ovoce s minimem kalorií

Během letního období dozrává mnoho druhů sezónního ovoce. Mezi skutečný poklad patří borůvky. Stačí se vydat do lesa a natrhat si plnou hrst těchto drobných chutných plodů. Borůvky jsou pro naše tělo doslova elixírem mládí. Možná právě proto je považujeme za antioxidanty.

Vitamíny

Borůvky jsou doslova vitamínovou bombou. Obsahují velké množství vitamínu C, díky kterému dochází k posílení naší imunity a prevenci vůči chřipce a nachlazení. Zastoupen je zde ale také vitamín A, B, K a dále kyselina listová, železo, hořčík, draslík a spoustu dalších cenných látek.
Antioxidanty obsažené ve slupkách zpomalují stárnutí mozkových buněk a předchází tak jejich degenerativnímu onemocnění. Borůvky mají protizánětlivé účinky a napomáhají k léčbě aftů. Stačí po dobu několika dní sníst pár lžiček borůvek a problém s afty vymizí. Velmi dobře působí i na náš zrak. Pomáhá vůči vzniku šerosleposti, regenerují oční sítnici a zlepšují ostrost vidění.

Borůvky pomáhají také při zažívacích potížích a doporučují se také při redukci hmotnosti

Velký význam má konzumace borůvek také u lidí trpící zažívacími problémy. Díky vysokému obsahu vlákniny napomáhají trávení a příznivě působí proti zácpě.

Borůvky se také doporučují při redukci hmotnosti. Obsahují velmi málo cukru, a celkově i kalorií. Díky nízkému obsahu sacharidů se v omezeném množství hodí i do ketonových diet.

ČESKÉ NEBO KANADSKÉ BORŮVKY?

Pokud borůvky kupujeme v supermarketech, v potravinách (např. müsli) nebo si je pěstujeme na zahrádkách, jedná se o borůvku kanadskou. Jedná se o větší druhy plodů a obsahují podstatně méně barviva. Z hlediska vitamínů kanadská borůvka za našimi drobnými černými borůvkami zaostávají. Kanadské borůvky také nejsou tak chuťově výrazné. České lesní borůvky si však na našich zahrádkách jen tak nevypěstujeme. Pro úspěšný růst totiž vyžadují lesní prostředí.

Chceme-li využít skutečný léčivý účinek českých borůvek, měli bychom právě v tomto období zajít do lesa a tyto zázračné drobné plody si sami natrhat. Jestliže však tuto možnost nemáme, nezbývá nám nic jiného než si borůvky zakoupit ve vaničce v obchodě. K denní dávce vitamínu C nám postačí hrstka borůvek.

V tomto období bychom měli borůvky maximálně využít a přebytky si zavařit nebo zamrazit, abychom jich měli dostatek během celého roku. Velkou výhodou borůvek je, že během kuchyňské úpravy, pokud je nevaříme příliš dlouho, neztrácejí své pozitivní vlastnosti.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.