• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

KETO GRILOVÁNÍ – 2. část

Grilování nás provází celým létem. Ani během keto stravování není třeba si grilované dobroty odpírat. Můžeme vsadit na jistotu a dopřát si maso, ryby, zeleninu, sýry a nebo si trošku zaexperimentovat a vyrobit si i další skvělá jídla. Sice vyžadují o trošku více přípravy, ale výsledek rozhodně stojí za to!

grilovani

GRILOVANÉ PLNĚNÉ HOUBY

Houby se perfektně hodí do keto stravování. Nejenže mají nízkou kalorickou hodnotu, ale také nás díky obsahu vlákniny zasytí. Grilovat můžeme téměř jakékoliv houby. Postačí jen lehce osolit, opepřit a zakápnout olejem. Na gril se však nejvíce hodí žampiony portobello, jelikož mají větší kloboučky, které můžeme naplnit. Směs lze připravit z jakýchkoliv potravin vhodných při ketodietě. Velmi oblíbená je směs z mozzarelly, špenátu a šalotky. Použít však můžeme i tučnější druhy sýrů a skloubit třeba s kvalitní uzeninou. 

Pokud grilujeme houby bez náplně, postačí je položit na grilovací tácek. Plněné houby můžeme zabalit do alobalu a následně je ugrilovat.

GRILOVANÉ ŠPÍZY

Tady si opravdu můžeme vyhrát a napíchnout na špejli, co nás napadne. Můžou to být kousky masa, nejrůznější druhy zeleniny (cuketa, cibule, lilek, paprika, česnek), kvalitní uzenina s vysokým podílem masa, avšak u keto se nemusíme se bát ani tučnějších druhů, dále houby nebo sýry.

KETO GRILOVÁNÍ - 2. část 

Nejlépe uděláme, když si nakrájené suroviny smícháme v jedné misce, přidáme trochu oleje a oblíbeného koření (tymián, česnek, červená paprika, trocha soli a pepře, případně kdo má rád – chilli), následně napícháme již takto ochucené na špejli a ogrilujeme.

GRILOVANÉ BURGERY

Když se řekne burger, většina lidí si představí pšeničnou bulku naplněnou šťavnatým masem, salátem, zeleninou a dresinkem. Maso a zelenina není žádným problémem. Čím ale nahradit bulku, která maso a zeleninu obaluje, aby to splňovalo podmínky keto diety? Nabízí se hned několik možností. Jednou z nich jsou žampiony portobello, které jsou dostatečně velké. Dva kloboučky můžeme lehce osolit, opepřit a opéct na grilu. Následně mezi kloboučky můžeme vložit připravené maso, zeleninu a dresink. Další variantou je pevnější hlávka ledového salátu, u které odřízneme dva kraje. Následně můžeme opět naplnit masem a zeleninou. Vyhrát si takto můžeme i s avokádem „ready to eat“, které rozpůlíme, vyndáme pecku a opět naplníme masem a zeleninou a následně připíchneme špejlí, aby burger dobře držel. 

Při přípravě masa na burger postačí sůl, pepř, šalotka, trocha červené papriky a kdo má rád, tak petrželku. Na závěr přidáme vajíčko, které nám celou směs krásně spojí.

SALÁT Z GRILOVANÉ ZELENINY S KOZÍM SÝREM

Pro přípravu salátu potřebujeme zeleninu vhodnou na gril (papriky, cukety, lilek, jarní cibulka nebo cibule). Zeleninu ogrilujeme na grilovací pánvi nebo grilovacím tácku. Následně přendáme do misky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, případně dochutíme trochu balsamica. Kdo má rád, může přidat i olivy nebo opražené piniové oříšky a kozí sýr.

KETO DIPY A OMÁČKY

Ke grilování patří také dipy a omáčky, do kterých si namáčíme hotové dobroty. Pokud připravené grilovací speciality máme chutně okořeněné, je zbytečné si zvyšovat kalorický příjem omáčkami. Kdo však bez dochucovadel nemůže být, lze si připravit domácí dip, který nám nenaruší ketózu.

Jednou z takových je například dip ze zakysané smetany nebo jogurtu, do kterého můžeme v případě potřeby přidat trochu majonézy. Okořeníme prolisovaným česnekem a koprem (nebo jinými bylinkami). Z jogurtového základu lze tímto způsobem vyrobit i omáčku sýrovou.

Milovníci kečupu můžou vsadit na barbecue omáčku připravenou z pasírovaných rajčat, octu, hořčice, worchestrové omáčky, uzené mleté papriky, česneku, chilli, špetky skořice a hřebíčku.

Přilepšit si můžeme i kvalitní plnotučnou hořčicí, je však třeba dávat pozor na složení, aby neobsahovala příliš mnoho cukru.

Nezapomeňte také ochutnat naše houbová jídla

Žampionová proteinová omeleta

Proteinové ragú se žampióny

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.