• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Den dětí – Nechme je trošku zhřešit

Den dětí je tady! Také přemýšlíte, čím byste svým ratolestem udělali největší radost? Tento svátek bývá nejčastěji spojován s radostnými oslavami, hry, společnými zážitky s rodinou, výlety a dárečky, kterými své děti obdarováváme. Všechny děti se na tento den těší, až je pozveme do jejich oblíbených restaurací a cukráren. Co na to ale výživová doporučení?

I přesto, že se celý rok snažíme, aby se naše děti stravovaly zdravě, je třeba ctít svátost dne a dát dětem najevo, že si odměnu zaslouží. Ze všeho nejlépe uděláme, když se dětí přímo zeptáme, jak by rády této den oslavily? Ať už by uvítaly návštěvu kina, zoo nebo pizzerie či fast foodu, měly by děti mít pocit, že je tento den něčím výjimečným.

U stravování dětí platí, že rodina jde vždy vzorem. Jinými slovy, tak jak se stravujeme my dospělí, tak se stravují naše děti. Pokud tedy celý rok dbáme společně s dětmi na zdravé stravování, můžeme si dovolit tento den povolit a „vyhodit si z kopýtka“.

Oslava Dne dětí ale nemusí probíhat jen v prostorách restaurace či cukrárny. Hostinu lze připravit i doma. Do příprav můžeme také děti zapojit. Určitě je to bude bavit! Jestliže děti vysloví přání na nezdravé jídlo, netrapme se tím a klidně jim dopřejme hranolky, řízečky či zmrzlinový pohár. Dbejme však na to, abychom jídlo připravili z co nejkvalitnějších surovin.

Den dětí – Nechme je trošku zhřešit

DOMÁCÍ HRANOLKY

Hranolky nemusíme jen smažit. Lze je připravit ve zdravější verzi, a dokonce i mnohem chutněji. Pokud nejsou brambory příliš staré, není třeba je loupat, protože právě těsně pod slupkou se nachází nejvíce nutričně cenných látek. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Nakrájíme na hranolky, osolíme, přidáme mletou papriku a tymián, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby při 220°C na 20 minut. K domácím hranolkům můžeme připravit dip ze zakysané smetany, kterou smícháme např. s pažitkou nebo koprem a pro lepší chuť přidáme stroužek česneku.

ZDRAVÉ ŘÍZEČKY

Pro přípravu řízečků pro děti volme vždy co nejkvalitnější a libové maso. Lze použít krůtí, kuřecí či telecí. Aby maso nebylo vysušené, můžeme ho den předem naložit do jogurtu – krásně zkřehne. Tím se vyhneme i klasickému trojobalu. Po vyndání masa z jogurtu ho můžeme rovnou obalovat jen ve strouhance – můžeme vyzkoušet i zajímavou alternativu kukuřičné strouhanky či obalit řízečky v cornflakes lupíncích. Po obalení položíme řízečky na plech vyložený pečícím papírem, zastříkáme řepkovým olejem (lze použít i olej ve spreji) a pečeme při 200°C cca 20 minut.

 

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.