• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak vypadá podzimní keto jídelníček?

Léto nám končí a nastává čas podzimu. S chladnějším obdobím si naše tělo říká o sytější jídla, která nás zahřejí. Kdo by měl v tomto čase chuť na zeleninové studené saláty a zapíjel je studenou vodou? Na podzim bychom se měli zaměřit na taková jídla, která našemu tělu dodají potřebnou energii, zahřejí nás a také chuťově uspokojí.

SNÍDANĚ

Snídani bychom rozhodně neměli vynechávat. Jestliže jsou někteří zvyklí si po probuzení vypít pouze teplou kávu pro nastartování dne, dělají velkou chybu. Nesnídání nás akorát vede k odpolednímu přejídání energeticky vydatnějšími jídly. A to se vždy časem negativně projeví na naší váze. Keto snídaně by měla tvořit 20 % z celkového denního příjmu. S chladnými rány bychom měli nastartovat náš organismus teplými snídaněmi. 

Jak vypadá podzimní keto jídelníček?Vhodnou volbou jsou teplé kaše It’s my life! se sníženým množstvím sacharidů. Pro zpestření a větší zasycení lze do nich přidat pár ořechů a kuliček vhodného keto ovoce (borůvky, maliny, rybíz).

 

V tomto případě se nemusíme bát ani snídaně anglického typu, pokud zařadíme kvalitní suroviny. Vejce na různé způsoby, trocha slaniny nebo teplé kvalitní vysokoprocentní šunky nás skvěle zasytí. Zařadit můžeme keto omelety It’s my life!, do kterých si lze pro lepší zasycení připravit náplň např. z restovaných žampionů a pórku. Fantazii se ale meze nekladou. Pro příznivce sladkých snídaní se nabízí sladká palačinka It’s my life!, kterou můžeme obohatit tvarohem se skořicí nebo sýrem Cottage s trochou keto ovoce.

DOPOLEDNÍ SVAČINA

Jak vypadá podzimní keto jídelníček?

Dopolední keto svačina by měla tvořit 10 % z celkového denního příjmu. Je tedy o něco menší než snídaně. Většinou touto dobou jsme zahrnuti pracovními povinnostmi, a tudíž nemáme čas si cokoliv vařit nebo připravovat. Nejlépe uděláme, když si vypijeme teplý koktejl It’s my life!. Vhodnou variantou jsou také keto tyčinky. Pokud někdo neholduje sladkým chutím, může volit jakoukoliv kombinaci bílkovina + zelenina. Pokud se nám zeleninu nechce chroupat studenou, měli bychom mít vždy po ruce trochu mražené zelené keto zeleniny (fazolky, květák, kapusta, brokolice, …). V mikrovlnce si ji můžeme narychlo ohřát např. s mozzarellou nebo si k ní uvařit vajíčko.

OBĚD

Oběd představuje nejhodnotnější část dne a to 35 % z celkového denního příjmu. Rozhodně bychom ho neměli vynechávat nebo šidit, jinak se to s námi potáhne celý den. Na druhou stranu, pokud si ho dopřejeme až moc, padne na nás velká únava. 

Většina Čechů je zvyklá si dávat před hlavním chodem polévku. Pokud se jedná o vývar bez nudliček, není co řešit, ten si můžeme dopřát před jakýmkoliv obědem. Pozor bychom si však měli dát na těžké polévky i když splňují podmínky keto verze. Tyto polévky mohou být samy o sobě velmi energeticky bohaté. Navíc pokud ji ještě doplníme hlavním chodem typu kachna se zelím, dostaneme do sebe ohromné množství kalorií, které většina z nás nestihne spálit. Pokud máme chuť na polévku hutnější, následující hlavní jídlo volme lehčí např. v podobě zeleninového salátu s tuňákem.

U oběda volme jakoukoliv kombinaci bílkovina + zelenina. Může se jednat o maso, rybu nebo rostlinné alternativy masa (tofu, tempeh,…). Nejlépe uděláme, když si oběd připravíme doma, protože známe složení. Pokud navštěvujeme restauraci, pozor na omáčky a marinády, které mohou být zahuštěny nebo dochuceny cukrem.

ODPOLEDNÍ SVAČINA

Proteinové polévkyOdpolední svačinu by měla tvořit bílkovina nebo bílkovina se zeleninou. Sáhnout můžeme opět po koktejlu It’s my life! v teplé nebo studené verzi – jak kdo má rád. Stejně jako dopolední svačina, tvoří ta odpolední 10 % z celkového denního příjmu. K odpolední svačině lze sáhnout i po misce polévky. Může se jednat o jakoukoliv krémovou zeleninovou polévku z povolených keto druhů (celerová, květáková, kapustová apod.) a doplnit ji můžeme vhodnou bílkovinou – kouskem drůbežího masa, mozzarellou, sýrem Cottage nebo vajíčkem či vaječnou mlhovinou. Pokud nemáme čas si polévku uvařit, lze sáhnout po nutričně vyvážených polévkách It’s my life!.

VEČEŘE

Jak vypadá podzimní keto jídelníček?

Večeře by měla tvořit 25% celkového denního příjmu. Mnozí lidé si myslí, že klíčem k redukci hmotnosti je po 17.hodině již nic nejíst. Každý však máme jiný denní harmonogram a tomu bychom měli přizpůsobit i načasování večeře. Poslední jídlo bychom si měli dopřát 2-3 hodiny před spaním. Pokud tedy chodíme spát o půlnoci, je vhodné se kolem 18.-19.hodiny navečeřet a kolem 21.hodiny si můžeme dopřát ještě jednu lehčí druhou večeři. Druhé večeře však nejsou vhodné pro každého. Zakomponovat by ji měli pouze ti, kteří chodí pozdě spát nebo ti, kteří mají během dne velký energetický výdej (sportovci či lidé, kteří mají fyzicky náročnou práci).

Nejlepší volbu pro chladnější dny představují večeře teplé. Nemusí se jednat o nic náročného. Bohatě postačí ryba nebo kousek masa a se zeleninou upéct v troubě. Pokud nemáme čas krájet zeleninu čerstvou, není problém sáhnout po zelenině mražené. Další vhodnou variantou jsou polévky ve stejném složení jako je popsáno výše u odpoledních svačin. Má-li však splňovat plnohodnotnou večeři, nestačí jen malá mistička. V tomto případě bychom ji měli sníst 400 mililitrů. Pokud opět nestíháme vařit, lze sáhnout po jídlech It’s my life!. Ať už se jedná o polévku, omeletu či hlavní jídlo, vždy máme jistotu nutričně vyvážené večeře.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.