• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Jak poznáme, že je třeba se sebou začít něco dělat?

Když se podíváme na sebe do zrcadla, můžeme na sobě zpozorovat řadu nedokonalostí. Nevejdeme se do oblečení, které jsme před časem ještě oblékli, zvětšené břicho nám začne neesteticky přetékat přes okraj kalhot, začne se nám hůře dýchat při chůzi do schodů, cítíme se více unavení než dříve…

Nadbytečné kilogramy trápí stále čím dál tím více lidí. Obezitu považujeme za chronické onemocnění, které není jen estetickým problémem. Po zdravotní stránce je nahromadění tuku mnohem závažnější a nese s sebou značná rizika jako je cukrovka II.typu, vysoký krevní tlak a cholesterol, srdečně-cévní onemocnění, spánkové poruchy a řadu dalších onemocnění.

Hlavním ukazatelem nadměrného množství tuku není jen to, že se sami sobě nelíbíme v zrcadle. Ve skutečnosti se nadváha a obezita diagnostikuje úplně jinými faktory. Jak tedy poznáme, že se již skutečně jedná o riziko a že bychom měli podniknout určité kroky k redukci tuku?

BMI index

Velmi orientačním ukazatelem nadváhy či obezity je BMI index. Vypočítáme ho jednoduše pomocí vzorce: hmotnost v kg/výška v m2. Výsledná hodnota nám určuje riziko nadváhy či obezity. U výpočtu BMI indexu však musíme brát v potaz, že nehodnotí podíl tukové a svalové hmoty. Proto v případě vyšší hodnoty je třeba zaměřit se na další ukazatel a tou je měření obvodů pasu.

Jak poznáme, že je třeba se sebou začít něco dělat?

Obvody pasu

Ze zdravotního hlediska je predispozice ukládání tuku v oblasti břicha mnohem závažnější, než když se tuk ukládá v oblasti zadečku a stehen. Z tohoto důvodu je důležitější kontrolovat obvod pasu, který měříme krejčovským metrem vždy vestoje. Metr přikládáme přesně v polovině mezi dolním okrajem žebra a horním okrajem pánve na nejširším místě obvodu břicha.

Jak poznáme, že je třeba se sebou začít něco dělat?

 

Bioimpedanční přístroj

Přesné stanovení rozložení tukové tkáně v těle nám ukáže měření na tzv. bioimpedančním přístroji. Tento přístroj bývá k dispozici u výživových specialistů, nutričních ambulancí nebo fitness centrech. Na základě slabých elektrických impulzů, které prochází naším tělem dokáže tento přístroj určit nejen množství celkového tuku, ale také útrobního tuku, svalů, vody a dalších parametrů.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.