Lilkové lasagne - od 4. fáze
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
1 porce: 643 kcal / 2687 kJJak si lilkové boloňské lasagne připravíme?
1.
Nejprve si připravíme boloňskou směs. Na trošce řepkového oleje orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.
2.
Přidáme mleté maso, mletou červenou papriku, osolíme, opepříme a zarestujeme.
3.
Následně přisypeme nastrouhanou mrkev s celerem a restujeme dál.
4.
Přilejeme rajčatové pyré a dochutíme oregánem. Po změknutí kořenové zeleniny sejmeme z plotny.
5.
Lilky podélně rozkrájíme na 1 cm plátky a osolíme. Jakmile začnou pouštět vodu, osušíme je ubrouskem nebo utěrkou.
6.
Na pánvičce na trošce oleje orestujeme z obou stran.
7.
Připravíme si pekáček nebo zapékací misku. Dno pokapeme olejem a začneme vrstvit.
8.
Nejprve poklademe lilky, poté plátkový sýr, boloňskou směs a následně opakujeme.
9.
Zakončíme lilky.
10.
Navrch rozkrájíme mozzarellu a zapečeme v troubě.
Potřebné ingredience k přípravě lilkových boloňských lasagní
| Lilek | 4 ks |
| Mleté hovězí maso | 500 g |
| Mrkev | 1 ks |
| Celer | 1/3 |
| Menší cibule | 1 ks |
| Česnek | 2 stroužky |
| Rajčatové pyré | 250 g |
| Plátkový sýr | 150 g |
| Mozarella | 1 ks |
| Oregano | |
| Mletá červená paprika | |
| Sůl | |
| Pepř | |
| Řepkový olej |
