• Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč.

Zmrzlinu si dopřejte, ale s rozumem.

Bez zmrzliny si mnozí z nás neumějí léto vůbec představit. Přestože jsme si vědomi toho, že tato osvěžující pochoutka nepatří zrovna mezi ty nejzdravější, často si ji dopřáváme i několikrát za týden. Po které zmrzlině bychom měli sáhnout, aby následky v podobě přibírání na váze nebyly tak velké?
Stejně tak, jako po jednom salátu ještě nikdo nikdy nezhubnul, po jedné zmrzlině ještě nikdo nikdy nepřibral. Pokud si tedy dopřejeme jakoukoliv jednu zmrzlinu za dlouhý čas, rozhodně si ji nemusíme vyčítat. Můžeme si ji dopřát například místo svačiny. Jestliže však patříme mezi milovníky zmrzlin, měli bychom se mít na pozoru, více číst složení a umět si správně vybrat. Na českém trhu můžeme narazit na nejrůznější druhy ovocných zmrzlin, smetanových zmrzlin nebo sorbetů. Při výběru bychom se neměli řídit lákavým obalem nebo reklamou, ale pečlivě číst složení. Všeobecně platí, že čím méně použitých surovin, tím lépe.

VODOVÉ OVOCNÉ ZMRZLINY
Na první pohled, když se řekne zdravá zmrzlina, si mnozí představí vodové ovocné zmrzliny. Ty jsou však velmi zrádné. Většina z nich bohužel nemá moc s ovocem co do činění. Hlavní složku tvoří glukózovo-fruktózový sirup. Jsou tedy plné cukru. Energetická hodnota u těchto zmrzlin nebývá až tak velká, ale takto vysoký obsah cukru nám dokáže velmi snadno rozkolísat krevní hladinu cukru v krvi, což nám způsobí brzký hlad a chutě.

SMETANOVÉ ZMRZLINY
U smetanových zmrzlin nebývá problém s cukrem, ale s tukem, díky němuž je energetická hodnota výrobku velmi vysoká. Vysoké množství tuku dělá ze smetanové zmrzliny doslova kalorickou bombu. Pokud si jednou za čas dopřejeme smetanovou zmrzlinu, měli bychom dbát na to, aby obsažené tuky byly skutečně kvalitní. Vyhnout bychom se měli zmrzlinám obsahující rostlinný tuk a dát přednost těm, které jsou vyrobeny z mléka nebo smetany.

OVOCNÉ DŘENĚ A SORBETY
Ovocné dřeně a sorbety se vyrábí z ovocné šťávy, cukru a vody. U kupovaných sorbetů bývá opět problém vysoké množství cukru. Nejvhodnější je však si sorbet připravit svůj vlastní z domácích ingrediencí a mixovaného ovoce, kde si množství přidaného cukru můžeme regulovat sami, případně nepřidávat žádný.

TVAROHOVÉ A JOGURTOVÉ ZMRZLINY
Pokud opravdu bez zmrzliny nemůžete být a patříte mezi ty, kteří si ji přes léto nedokážou odepřít, volte zmrzliny tvarohové nebo jogurtové. Mezi takovéto druhy patří např. tvarohový Míša nebo Skyr natural či ovocný. Obsahují sice také cukr, ale díky obsahu jogurtu a tvarohu nám dodají do těla bílkoviny, které nás zasytí.

KOPEČKOVÉ ZMRZLINY
Každý prodejce by měl mít u sebe složení dané zmrzliny k nahlédnutí. Vhodné je vybírat opět mezi takovými druhy, které nás zasytí. Tedy tvarohové nebo jogurtové druhy.

Hubnutí s It’s my life

It’s my life je expert na redukci hmotnosti a výživové poradenství.
Dieta It’s my life! funguje na principu ketózy. Díky navýšení příjmu kvalitních bílkovin a tuků a současnému snížení příjmu sacharidů nastává v těle metabolický proces zvaný ketóza. V tomto stavu tělo využívá jako primární zdroj energie vlastní tukovou zásobu. Tělo tak začne spalovat tuky bez jakékoliv fyzické aktivity, přičemž svalová hmota zůstává maximálně zachovaná.
Neustále se snažíme zlepšovat chutě, ale také složení na základě nejnovějších poznatků v oblasti výživy. Díky vyváženému obsahu živin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny jsou produkty It’s my life! vhodnou součástí úplné náhrady celodenní stravy pro redukci hmotnosti.

Výživové poradenství

  • Již sestavené dietní plány.
  • Odborně vyškolení certifikovaní a výživoví poradci.
  • Podrobní analýza těla na váze InBody.
  • Najdete nás ZDE

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. Více informací

* Výsledky hubnutí se mohou lišit a závisí na metabolismu každého jedince.

Copyright 2024 It's my life!. Všechna práva vyhrazena.